mynewspapers.net

Varför kommer inte att Facebook Låt mig söka efter personer?

Varför kommer inte att Facebook Låt mig söka efter personer?


Facebook kan medlemmar söka efter andra privatpersoner, organisationer och grupper med hjälp av en textruta överst på varje sida av den sociala nätverkssajten. Facebook har en funktion som låter dig söka slumpmässigt namn personer du känner; sökverktyget kan du leta efter specifika personer, så du måste begränsa sökningen att leta efter enskilda användare baserat på namn bara.

Hur man söker

För att söka efter en annan Facebook användare, måste du först logga in på ditt Facebook-konto. När du loggar in, hitta textrutan överst i din Facebook hemsida. Detta är söktextrutan; du kommer att kunna lokalisera användare genom att skriva en persons namn i rutan. Facebook kan flera användare har samma profilnamn, så du kan behöva gå igenom ett flertal hits innan man hittar den person du vill hitta. När du loggar in, förblir söktextrutan på samma plats--i övre mitten av webbplatsen--om varje sida du besöker; Detta innebär att du alltid starta en ny sökning, oavsett vilken sida du är för närvarande på.

Varför du inte kan söka: Anledningen #1

Om du inte använder rätt sökparametrar för att hitta personer, kommer du inte att kunna hitta enskilda användare. När du skriver ett namn i söktextrutan, ska du tas till söksidan. På den vänstra sidopanelen här sidan, kommer du att kunna begränsa sökningen. Inkluderar söka efter människor, sidor, grupper, program eller alla ovanstående. Om du vill söka efter personer, klicka på alternativet "Människor". Du måste ha ett namn i söktextrutan; Facebook har inte ett verktyg som låter dig söka igenom alla de människor som har konton.

Varför du inte kan söka: Anledningen #2

Facebook stöder endast en handfull webbläsare. Dessa kompatibla webbläsare är Internet Explorer, Mozilla Firefox och Safari. Andra webbläsare - inklusive mosaik och Linx - stöds inte för närvarande av den sociala nätverkssajten. Om du använder en av dessa rotlös webbläsare, kommer du inte kunna använda Facebooks sökruta för att hitta folk. i själva verket kommer inte du att kunna använda Facebook alls.

Varför du inte kan söka: Anledning #3

Om du söker efter en specifik användare, vet personen i fråga har ett Facebook-konto och fortfarande inte kan hitta honom, att enskilda ha blockerat dig - inte bara från att titta på hans profil utan söker efter hans konto. Om du vill göra det själv, att klicka på alternativet "Sekretessinställningar" under fliken "Konto" högst upp höger på Facebook hemsidan är det första steget. När du kommer till sidan privacy, bläddra längst ned tills du ser avsnittet "Block listor". Klicka på det här avsnittet kan du namnge vissa individer som inte ens kommer att kunna söka efter din profil.