mynewspapers.net

Varför katter drar håret i bitar?

Varför katter drar håret i bitar?


Katter naturligt sprida lite av deras päls, särskilt på hösten eller vintern, vilket oftast är ingen anledning till oro. Om håravfall är överdriven eller om katten drar ut klumpar av päls, men kan det vara bakomliggande orsaker. Om ägaren märker kala fläckar på katten, bör ytterligare utredning också utföras.

Katt hälsa problemen

Varför katter drar håret i bitar?


Om en katt utvecklar kala fläckar, det kanske lider av ett hormonella problem, en immun problem eller kan vara allergisk mot något i miljön, inklusive dess diet. Den mest sannolika fysiska orsaken, är dock att katten har en parasitisk infektion orsakas av katt loppan. Katten bör helst ses av en veterinär.

Katten loppan

De flesta katter få loppor på någon gång om de går utanför. Loppor är svårt att se, men ägaren kan märka katten kliar överdrivet, ibland även till grad av blödning. När Kattungarna få loppor, kan det faktiskt vara farligt, eftersom loppan är en parasit som suger kattens blod. I en liten kattunge eller sårbara katt, kan det orsaka felint anemi.

Behandling

Men svårt att se, kan ibland kluster av mörka skräp ses längs ryggraden, som anger loppor. Loppor bör helst behandlas av ett preparat från vet. Alla katter bör behandlas, liksom andra djur i huset. Miljön bör också behandlas som loppor hemsöka stolar, dynor och andra inredningstextilier.

Andra orsaker

Om hälsoproblem elimineras, kan överdriven päls dra ha en annan orsak. Detta är ofta stress. Om spänningen är av kort varaktighet--bör kanske ägaren kommer på semester--problemet lösa sig när ägaren kommer tillbaka. Dock kan katten som nagelbitning i människor utveckla en vana. House katter kan bli uttråkad, och detta kan förvärra vanan. Uppmärksamhet och tid bör ges till katten och leksaker bör användas för att lindra tristessen.

Andra betonar

Den vanligaste orsaken till stress i en katt är förekomsten av en annan katt i området. Den andra katten urinates, katten luktar thi, och drabbas av stress som ett resultat. Olika åtgärder kan vidtas för att motverka den besökande katten utan att skada det, inklusive vatten sprinkler och doft avskräckningsmedel. Det påstås att doften av vissa trädgårdsväxter, som lavendel, också avskräcker besökande katter.