mynewspapers.net

Varför inte insidan av en tom mikrovågsugn få heta?

Varför inte insidan av en tom mikrovågsugn få heta?


I enklaste form är blir luften i mikrovågsugnar inte varm eftersom mikrovågsugnar inte har värmeelement. En stor skillnad mellan mikrovågsugn matlagning och traditionella ugnen matlagning är att ni inte förvärma mikrovågsugn eftersom den värme som värmer och kockar maten genereras inuti själva maten.

Mikrovågsugn komponenter

Alla mikrovågsugnar har fyra grundläggande komponenter. Den yttre skal och matlagning kammare ger struktur för ugnen. Kontrollkonsolen är en växel som normalt styr matlagning tid och mikrovågsugn frekvensen. Bakom konsolen är hög spänning transformator och magnetron. Transformatorn ökar den inkommande elektrisk ström tillförs magnetron. Magnetron är en specialiserad vakuumrör som omvandlar elektricitet till mikrovågsstrålning.

Mikrovågsstrålning

Mikrovågor är en form av elektromagnetisk (EM) energi eller strålning. Som andra former av EM strålning består mikrovågsugn av diskret buntar av energi som kallas fotoner som färdas genom ett vakuum på ljusets hastighet. Mikrovågsstrålning innehåller EM energi med frekvenser mellan 1 och 300 GHz.

Mikrovågsugn interaktioner

Beroende på vilken typ av fråga som mikrovågsugn, kan de överföras, återspeglas, bryts, absorberas eller försvagade (delvis absorberade). Torr luft i din mikrovågsugn gör överföringen av mikrovågsstrålning utan att förmedla en betydande mängd energi att luftmolekylerna. Om ånga har samlas i matlagning kammaren från matlagning mat, dock interagerar mikrovågor med vattenmolekyler i kammaren.

Hur kockar mat i mikrovågsugn

Tre typer av energiomvandling måste ske för att laga mat i din mikrovågsugn. Inkommande elektrisk ström förvandlas till mikrovågsstrålning i magnetron. När mikrovågsugn interagerar med mat, blir mat molekylerna fysiskt upprörd, omvandla EM mikrovågsugn energi till kinetisk (rörelse) energi. Friktionen mellan rörliga mat molekylerna genererar värmeenergi eller värme, som kockar maten.