mynewspapers.net

Varför hund tugga fötter hela tiden?

Varför hund tugga fötter hela tiden?


Hund tugga fötterna för ett antal skäl. Vissa hundar slicka sina tassar för att lindra klåda. Andra lider av Hundarnas Compulsive Disorder, ett tillstånd som orsakar konstiga, tvångsmässiga beteenden som kan omfatta tass slickande. Hundar kan också tugga fötterna på grund av tristess eller smärta. Tass slicka kan, över tiden, orsaka slicka granulombildning, hudinfektioner och andra allvarliga problem. Tvångsmässiga foten tugga bör stoppas så snart som möjligt.

Allergier/klåda

Allergier och klåda orsaka ofta tvångsmässiga tass slickande. Om detta är fast besluten att vara orsaken till en hund tugga fötter, måste specifika anledningen till att hunden kliar identifieras och elimineras. En vanlig orsak till klåda och tass slickande är loppa allergien dermatitis. Födoämnesallergier är också vanliga, eftersom miljömässiga allergier. En hudinfektion eller ett läkande sår kan också vara att skylla. Om hunden är klåda och slickar sina tassar, slicka sig kommer att ge endast kort lindring och kommer att orsaka ytterligare klåda på lång sikt.

Hundarnas Compulsive Disorder

Hundarnas Compulsive Disorder är ett psykologiskt tillstånd närvarande i ungefär 2 procent av hundar. Inte alla hundar med denna sjukdom slicka sina tassar. Foten tugga är enda möjliga symptom. Hundar med CCD som slickar sina tassar ofta slicka så ofta och så intensivt att hudinfektioner och slicka granulom förekommer. Sjukdomen utvecklas när hundar är stressad eller orolig. Behandlingen består av läkemedel i kombination med beteende modifiering.

Tristess

Något hund tugga sina tassar av tristess eller brist på motion. Denna typ av slicka kan utvecklas till Hundarnas Compulsive Disorder, men i början är det lindrigare än de tvångsmässiga beteenden associerade med CCD. Hundar som lämnade hemmet ensam hela dagen kan slicka sina tassar därför. Att samma beteende ses när något orsakar en ägare som tidigare utövat sin hund ofta för att sluta betala uppmärksamhet till hund. Till exempel när en ny bebis anländer, börja många hundar tugga sina tassar till följd av en plötslig störning i sin motion och socialisering rutiner.

Förebyggande

Förebyggande av tass tugga bör ingå i en komplett metod för fysiska och beteendemässiga hälsa. För att undvika allergier, utfodring en premien mat och rotera proteinkällor med varje väska. Omväxlande, forskning och skapa en rå eller hemlagad kost med hög kvalitet protein. Umgås valpar tidigt och ofta. Se till att hundarna får mycket motion och limning med deras mänskliga familj. Undvika frekventa förändringar i hundens dagliga rutin. Om en stor förändring som en väg att gå måste göras, vidta åtgärder för att minska stressen för familjen hund().

Behandling

Behandling av tvångssyndrom foten tugga och tass slicka bör börja med en fysisk utvärdering. En veterinär bör identifiera hälsoproblem orsakar tass tugga. Veterinären ska också se ut för problem som hud infektioner skapad av paw slickande. Om ett hälsoproblem finns, måste den behandlas så snart som möjligt. En barriärmetod är oftast nödvändigt att stoppa hunden från slickar medan orsakerna identifieras och behandlas. Inslagning tassar i vet sjal kan hjälpa. Om den hund tuggben av veterinären wrap, en elisabetanska krage eller uppblåsbar krage kan användas för att hindra honom från att nå hans tass om ett hälsoproblem har kunnat uteslutas eller om slicka fortsätter efter det underliggande hälsoproblemet har behandlats, en professionell djur behavioristiska bör konsulteras. Beteende modifiering har utformats utifrån varje hunds individuella personlighet. Behavioristiska kan rekommendera distrahera hunden med ökad träning eller behandling av beteende med medicinering.