mynewspapers.net

Varför har min hortensia inte blommat ännu?

Varför har min hortensia inte blommat ännu?


Hortensior är kända för stora klasar av blommor som produceras i sommar när de flesta andra blommande växter har redan vissnat. Vissa hortensia växter producerar rosa eller blå blommor baserat på pH-värdet i jorden. Om din hortensia inte blomma, kan orsaken vara en brist i vård eller ett misstag i kulturella sedvänjor.

Hortensia typ

Det finns två typer av blommande hydrangas. Några av dessa, såsom hortensia Annabelle, producera blommor på ny tillväxt varje vår. Andra, producerar till exempel Mophead eller Lacecap hydrangea, tillväxt på 1-årig trä. Om den andra typen är beskäras på våren, har 1-åriga trä tagits bort. Trots att växterna kommer att ge ny tillväxt, kommer de inte producerar blommor det året. De flesta hortensia av den andra typen behöver inte beskäras årligen. Skär Annabelle hortensior tillbaka till marken för att producera nya blommar.

Väder

Vårvädret kan vara oförutsägbar. Ibland uppstår en senvåren frysa efter flera veckor av kallt väder. När detta händer, kan hortensior som har brutit dvala och producerade knoppar skadas. Knopparna som förekommit kan frysa. Vädret har inte vara mycket kallt för knoppar att frysa. Du kanske inte ens märker att anläggningen har fryst tills blommar inte visas.

Felaktig zon

Om din anläggning inte har blommat efter det första året du planterade, kanske hortensia inte härdig till din zon. Olika hortensia växter har olika typer av köldhärdigheten. En växt som är planterad i en zon som inte är härdiga till kan fortsätta att växa, men det kan skadas av hårda vintervädret. Som med senvåren minusgrader, kan vinterväder skada hortensia knoppar. Om anläggningen är fruset på marken, det kan utveckla rötter men grenarna visas döda. En hortensia med denna typ av skador kan ha bladen nära marken, men döda pinnar i stället för en baldakin.

För mycket skugga

Hortensior kommer att växa i både sol och halvskugga, men växterna behöver en viss mängd solljus för att producera blommor. En hortensia som har inga blommor kan planteras i full skugga. Hortensior kan också inte blommar om de får för mycket kväve gödsel. Kväve kommer att orsaka hortensior att producera bladverk, men kommer inte att uppmuntra blommar. Dessutom, kan hortensior som får för mycket vatten inte producera blommor.