mynewspapers.net

Varför gör min Fondavgift tvättmaskin fylls sedan svämma över?

Varför gör min Fondavgift tvättmaskin fylls sedan svämma över?


Det är frustrerande när en front-load tvättmaskin svämmar över, särskilt när du inte vet varför. Om detta händer, pausa cykeln till att begränsa skadan och sluta tvätta badkaret från att fylla tills du kan felsöka problemet. Ett antal frågor kan orsaka brickan att svämma över maskinen.

Felaktigt tvättmedel

Använd endast hög verkningsgrad (han) rengöringsmedel med front-load tvättmaskiner. Vanliga tvättmedel är gjord att producera massor av SÅPLÖDDER, som en front-load tvättmaskin inte kan hantera. A front-load tvättmaskin använder mycket mindre vatten än en konventionell topp-lasta bricka. Om du sätta vanliga tvättmedel i en front-load maskin, det skapar för många SÅPLÖDDER och uppmanas vatten ventilen att fylla maskinen med mer vatten att spola ut överskott SÅPLÖDDER, vilka alla kan svämma över maskinen. Följ anvisningarna pĺ han rengöringsmedel för tvätt-och rengöringsmedel mätningar utifrån belastning storlek.

Fast vattenventil

Vatten ventilen kontrolleras av tryckbrytare och kontroll panel. När maskinen når en viss vatten, utlöser tryck switch Kontrollpanelen för att avstängning av vatten ventilen. Men om vattnet ventilen pinnar, vatten fortsätter för att flöda in i badkaret och kan svämma över maskinen. Vid denna punkt, dock bör vattenpumpen vända på och börja pumpa vatten från badkaret till avlopp linje. Du kan höra vattnet som rinner in i maskinen och trycka den samtidigt-pumpen. Kontakta en tvättmaskin reparation tekniker för att ersätta vatten ventilen.

Trasiga rör

Tryckvakt eller vattennivån switch övervakar vattennivån i tvätta badkaret. Tryck switch är kopplad till ett rör som sträcker sig längs sidan av tvätta badkaret. När badkaret fylls med vatten, luft i det röret stiger upp. Efter badkaret når en viss vatten, luften driver upp mot toppen av röret och aktiverar tryckvakt som skickar en signal till Kontrollpanelen för att avstängning av vatten ventilen. Om röret är tilltrasslad eller knäckt, den inte kan hitta mängden vatten i badkaret och följaktligen inte tvinga lufttrycket att aktivera tryck switch, således badkaret svämmar över. Stäng av tvättmaskinen och kontakta en tvättmaskin reparation tekniker för att ersätta den trasiga rör.

Defekt tryck Switch

Över tid med upprepad tvätt cykler är det möjligt för tryckvakt att bära. En sliten tryck switch går inte att skicka en signal till Kontrollpanelen för att stänga ventilen vatten. Brickan kan följaktligen felaktigt anser att den måste fortsätta fylla badkaret med vatten till den grad att det svämmar över. Konsultera en tvättmaskin reparation tekniker för att inspektera vattennivån kontrollsystemet för problem och göra nödvändiga reparationer.