mynewspapers.net

Varför får min nyfödda hicka?

Varför får min nyfödda hicka?


De flesta nyfödda barn hicka ibland. Men hicka börjar inte vid födseln. Många mammor vet ibland oroväckande känslan av deras barn hicka i livmodern. Medan det kan vara ett märkligt fenomen för föräldrar, eftersom barn i livmodern inte är andas, är de helt normalt. Vissa läkare säger att det är barnet "öva" för att andas, med plötsliga sammandragningar av membranet.

Funktioner

American Academy of Pediatrics konstaterar att de flesta nyfödda och spädbarn hicka ibland. Ofta, nyfödda kommer hicka när de utfodras, och detta beteende är vanligen normal och bör inte anledning till oro. Om du ammar din nyfödda och han är hickande, du kan minimera hicka och spotta upp av "att hålla din omvårdnad sessioner tyst och lugn och ändra ditt barns position för att hjälpa honom att slappna av," enligt American Academy of Pediatrics.

Betydelse

Om ditt barn är hickande ofta som spotta upp, kan detta vara ett tecken på GERD, eller gastrointestinala refluxsjukdom. Hosta och crankiness är andra symptom på denna sjukdom, vilket innebär att magsyra flyttar upp i matstrupen. Om din läkare diagnostiserar din nyfödda med GERD, finns det ett antal saker som han eller hon kan rekommendera, inklusive förändras utfodring vanor och eventuellt medicinering.

Spekulation

Forskarna vet inte varför barn och för den delen alla människor, hicka. Vissa spekulerar i att det är eftersom människan utvecklats från havet varelser med gälar, och våra primitiva förfäder behövde ett sätt att hålla vätska i lungorna. En mer modern teori är att människor och andra däggdjur hicka som ett sätt att lära sig att dia, eftersom hickande liknar ammade. Det kan vara därför det är så vanligt hos nyfödda.

Missuppfattningar

De flesta experter källor är överens om att om ditt nyfödda barn har hicka, det finns egentligen inget du kan göra för att stoppa dem. Enligt Lynnette Mazur, professor i pediatrik vid University of Texas Health Science Center och Shriner's Hospital, "det finns egentligen inte mycket du kan göra, och de kommer försvinna snart." Vissa säger att ge spädbarn socker vatten eller låt dem suga på något, som Mazur säger "skadar inte riktigt och kanske hjälp, men jag skulle inte satsa på den." Dessutom säga vissa folkmusik rättsmedel att skrämma barnet, tryck på hennes ögonglober, tryck på hennes fontanell eller dra tungan. Dessa metoder är obevisade, dock inte rekommenderas eftersom du kan skada ditt barn.

Varning

Det finns vissa fall där nyfödda hicka kan vara anledning till oro och diskussion med din barnläkare. Dessa fall inkluderar om hicka verkar okontrollerbara eller om de inträffar ofta. I vissa sällsynta fall, kan hicka vara ett tecken på en allvarligare sjukdom. Kom ihåg dock att de flesta av tiden, nyfödda hicka är helt normala. Om du är orolig, bör du tala med din barnläkare.