mynewspapers.net

Varför bladen på min hortensia sloka?Bladen på en hortensia, eller någon lövfällande buske, kan vissnar för en rad olika skäl. Vissa är ganska allvarligt, medan vissa är mindre problem som trädgårdsmästare enkelt kan åtgärda. Hortensior varierande härdighet från dem som trivs i ett stort antal villkor till dem som är mer känsliga och behöver särskild vård att producera friska blad och blommor. Identifiera vårdbehov av en viss sort kan gå en lång väg mot att förebygga problem.

Mindre vanliga orsaker

Brist på vatten är förmodligen den vanligaste anledningen lämnar på någon växt sloka. Om en växt är att få tillräcklig vattning, men ändå verkar fortfarande vara vissnande, kan en smärre orsak vara överdriven mark dränering. Hortensior göra väl i bördig jord med god dränering, men fortfarande behöver bra fukt retention. För mycket sand i jorden kan bidra till överdriven dränering, som kan leda till bladen hängande även när det är tillräckligt nederbörd. Skador av hålhäckande djur kan skada rötter eller skapa nya, stora avloppen också. Värme och solljus kan också orsaka blad att förlora fukt, även med bra vattning.

Allvarliga orsaker

Verticillium wilt, en av de allvarligaste växtsjukdomar, kan vara en orsak till hängande blad på hortensior. Denna sjukdom drabbar praktiskt taget varje typ av anläggning, även om hortensior är mindre känsliga än några andra blommande arter. En svampsjukdom, verticillium wilt attacker det vaskulära systemet av växter, vilket leder till dålig absorption av vatten och transport till växtens blad. Dess främsta symptom är asymmetrisk skada, där bara vissa grenar av en buske misslyckas att växa. Andra sjukdomar kan också orsaka vissnande, botrytis mjöldagg, också en svamp och vissa insekter, särskilt bladlöss.

Reparation

Vid överdriven dränering är orsaken till bladen hängande, ändra jorden runt hortensia genom att gräva i organiskt material, såsom kompost, att rätta till problemet. Ta bort gnagare från området hjälper också, om de är orsaken. I varmt väder, kommer att vattna extra på kvällarna förhindra dagtid leaf vissnande. Om en sjukdom som orsakar de hängande blad, är problemet mer delaktiga att korrigera. Identifiera sjukdomen och tillämpa ekologisk rättsmedel kan ofta spara anläggningen.

Förebyggande

Val av lämplig plats, är med omsorg tagit att hitta en plats för en hortensia med rik jord, nödvändigt att förhindra hortensia blad från hängande. Förebygga sjukdom genom regelbunden utfodring, är inte växer buskar i fuktig, unken områden och besprutning med organiska fungicider på våren när det är fuktigt alla preventives av sjukdomsrelaterade vissnande.