mynewspapers.net

Varför är toppen av mitt bröd i bröd maskinen?

Varför är toppen av mitt bröd i bröd maskinen?


Färska, hemgjorda bröd tar normalt extra tid och ansträngning för riktig knådning och bakning. Bröd-maskiner göra det hårda arbetet åt dig, men göra det svårare att kontrollera om ingrediens blandningen är korrekt genom att känna strukturen på knådas degen. Om ditt bröd maskinen producerar nedsänkt eller kollapsade bröden, försöka justera förhållanden som ingrediens.

För mycket jäst

Jäst skapar luftbubblor som den förbrukar socker i degen för bröd. Dessa gaser orsaka brödet att leda och skapa en ljus, mjuk konsistens. När du lägger för mycket jäst i degen i ditt bröd maskin, kollapsar toppen av brödlimpa under bakning cykel eftersom för mycket gas produceras. Bröd i bröd-maskiner är mer mottagliga för felaktig jäst nivåer på grund av den uppvärmda stigande cykel som stimulerar jästen.

Stiger över

Den stigande cykel som varje bröd machine använder efter knåda degen ger jästen tid att konsumera socker och producera gas. När brödet stiger för mycket, kollapsar toppen ofta. Även om jäst nivåer är korrekta, en lång stigande period skapar överskott gas som förhindrar brödet från att stanna fast nog att stödja upp i brödet. Försöka justera bröd maskinen för en kortare upphov cykel att eliminera kollapsade bröden.

Överflödig vätska

Du lägger vätskor i degen stimulerar gluten tillväxt. Gluten är ett elastiskt protein som gör bröd Sega. Lägg bara som mycket vätska till bröd maskinen som din recept kräver; överskjutande gluten tillväxt kommer att sträcka ut brödet för mycket och leda till en nedsänkt i topp. Recept bröd maskin kallar ofta för hög-gluten mjöl för att bidra till att övervinna den begränsade knådning, men dessa mjöl kommer att leda till kollapsade toppar om du inte justera flytande nivåer för att kompensera.

Låga temperaturer

Bröd-maskiner erbjuder olika inställningar för olika typer av bröd. Vissa typer kräver en högre ugnsfast temperatur ge tillfredsställande resultat. Sjunkande limpa toppar resultatet från låga ugnstemperaturer eftersom inre av brödet inte blir fast nog att stödja skorpan som det torkar och blir tunga. Baka en testet limpa på en högre temperaturinställning. Om detta löser problemet, matchar datorn bröd förprogrammerade inställningar inte din utvalda recept.