mynewspapers.net

Varför är Rimadyl inte säkra för hundar?

Varför är Rimadyl inte säkra för hundar?


Rimadyl är en icke-steroida anti-inflammatoriska (NSAID) används för att minska smärta och inflammation hos hundar. Det finns dock biverkningar och försiktighetsåtgärder när du ger denna medicin.

Användningsområden

Den huvudsakliga användningen av Rimadyl är för artrit, en degenerativ ledsjukdom. Det är den vanligaste källan till kronisk smärta hos äldre hundar.

Typer

Rimadyl kommer i två piller former: caplets och chewables. Chewables är högt palatable och om en hund förbrukar stora mängder, kan det leda till toxicitet.

Tecken

Rimadyl intolerans kan innehålla aptitlöshet, kräkningar och diarré, eller en förändring i beteende. Förändring i dricka och urinering eller gul hud kan tyda på ett allvarligt problem.

Biverkningar

Rimadyl kan inverka negativt på magen och blödande magsår kan vara uppenbara om det finns blodig avföring. Akut njursvikt eller leverskada är också möjligt med långsiktiga Rimadyl intag.

Kontraindikationer

Det finns några hundar som aldrig bör ta Rimadyl. Om en hund har någonsin haft en allergisk reaktion mot karprofen (den viktigaste ingrediensen), är för närvarande på en annan typ av NSAID eller tar steroider ta inte det säkert detta läkemedel.

Överväganden

Även relativt säker, kan någon medicinering vara skadliga om inte noga övervakas. Endast en veterinär kan ordinera Rimadyl efter blodprover och diskutera biverkningar. Om någon av de ovanstående tecken konstateras, avbryta medicineringen och kontakta veterinär omedelbart.