mynewspapers.net

Varför är mitt vinglas vit när jag tar dem ur diskmaskinen?

Varför är mitt vinglas vit när jag tar dem ur diskmaskinen?


Grumlig eller vita filmer på glas efter diskmaskin rengöring är vanliga problem som vanligtvis uppstår efter att glaset har rengjorts i maskinen flera gånger. Flera möjliga orsaker finns, av vilka några kan utrotas. .

Hårt vatten och tvål

Om vattnet används av diskmaskinen är utomordentligt svårt, kräver det mer tvättmedel än vanligt att rengöra glas. Använda mer tvättmedel tar bort hårt vatten mineralerna som ackumuleras på glaset och göra det molnigt. Ett annat alternativ är att installera en vatten mjukgörande tillbehöret på vattentäkt.

Vattentemperatur

DISKMASKINER med vatten mindre än 60 grader Celsius blir grumlig eller filmy glas. Om diskmaskinen har ingen inre värme booster, kan varmvatten värmare tank termostaten justeras till lämpliga nivåer.

Tillsatser som

Skölja tillsatser att förhindra filmy glas. De finns i avsnittet diskmaskin rengöringsmedel i butiker och förstärk lakan handlingen av maskinens vatten.

Ihållande filmer

Glas etsad av rengöringsmedel i diskmaskinen är irreparabla. För att avgöra om etsning har inträffat, Blötlägg filmy glasen i full styrka vit vinäger i 15 minuter. Om grumlighet kvarstår, är filmen permanent. Diskmaskin etsning är inte ansluten till typ eller kvaliteten på glaset.