mynewspapers.net

Varför är min uTorrent ladda ner så långsamt?

Varför är min uTorrent ladda ner så långsamt?


Användare av uTorrent uppleva ibland frustration av filer tar veckor att hämta. Vissa tycker att alla deras nedladdningar är långsamma. Tyvärr, som fildelning innebär många olika tekniker och anslutningar, finns det inget enda enkla svar på varför dina nedladdningar ska flytta långsamt. Det finns många olika aspekter av det system som behöver kontrolleras för att lösa problemet.

Källor

Det är viktigt att försöka minska orsakerna till en långsam nedladdning genom att undersöka beteendet hos alla torrents du har i din kö. Om bara en torrent är långsam, är det möjligt att hem i på denna torrent att försöka förbättra sin hastighet. Om det finns mycket få frön av en torrent, är du mindre sannolikt att få en snabb nedladdning. Ju högre antalet frön för en fil, desto bättre chans att ladda ner det snabbt. Leta efter andra trackers för samma fil. Du kan göra detta genom att söka på namnet på din torrent. Om du hittar en annan kopia av samma torrent, försök till lasta den .torrent arkivera för det i din klient. Det kommer att erkänna att detta är en fil du redan har i systemet och kommer att be dig om du vill lägga till trackers från den nya filen i den aktuella torrent. Du gör.

Brandvägg

Om allt är långsam måste du undersöka din brandvägg. Du kan nominera undantag i brandväggen och detta kommer att stoppa den blockerar inkommande anslutningar för de namngivna program. Navigeringsmenyerna för varje brandväggsprogram är olika. Titta igenom brandväggen hjälpsystemet att ta reda på hur du lägger till uTorrent i undantagslistan.

Internet-anslutning

Vissa Internetleverantörer vidta åtgärder för att begränsa fildelning via sina nät. Detta kan gälla för din tjänst. Titta igenom din ISP: s webbplats för att se om den har en politik i denna fråga. Om alla dina nedladdningar är långsam, kan det vara att du behöver uppgradera ditt konto till en snabbare service. Om du har en vän som också använder uTorrent, maila den .torrent arkivera till dig själv, gå och besöka honom och prova en av din långsam nedladdning på sitt system. Om det går snabbare där, sedan orsakar antingen din Internet-anslutning, datorn eller din klientinställningar problemet.

Dator

En överbelastad dator kommer inte att ge rätt service till din uTorrent klient. Du kanske har många program som körs på din dator som automatiskt söka efter uppdateringar och hämta dem utan din tillåtelse. Göra någonting på din dator för några minuter och kolla trafiken på din anslutning genom att dubbelklicka på datorn anslutning symbol i ditt systemmagasin. Om det finns en hel del aktivitet, måste du arbeta igenom alla program som för närvarande körs på datorn och stänga av deras förmåga att automatiskt söka efter uppdateringar.

Inställningar

Klicka på "Inställningar" i menyn "Alternativ" av uTorrent och välj sidan "Anslutning". Du vill inte att programmet ska använda slumpvisa portar, så avmarkera "Aktivera UPnP port mapping" och "Randomise port varje start." Ange ett portnummer för inkommande anslutningar. Detta bör vara ett tal mellan 40.000 och 50.000. Klicka på "Apply" knappen när du har gjort ändringarna.