mynewspapers.net

Varför är min Pool molnigt om Test är bra?

Varför är min Pool molnigt om Test är bra?


En pool i en bakgård är en vanlig syn över hela landet. Tyvärr är alltför vanliga syn när det gäller pooler också molnigt poolvattnet. Vanliga orsaker till molnigt poolvatten inkluderar döda alger, obalanser i vattenkemi och otillräcklig filtrering. Till exempel, om din pool pH-nivån har gått för hög leder grumligt vatten nästan oundvikligen.

Döda alger

Befria en pool av alger sker vanligen genom Super klorering. Men medan Super klorering kommer att döda levande pool alger brukar det ta bort döda algerna från poolen. Poolvattnet kan sluta med klor avläsningar som är bra men fortfarande vara grumlas ur stora mängder av döda alger. Tyvärr, dead pool alger kan vara svårt att filtrera ut ur en pool. Vissa typer av alger är för liten för att vara fångade av antingen sand-baserade eller cartridge filter.

Chemiical obalanser

En pool vatten definieras av de olika kemikalier läggas till det att bevara en kristallklar utseende. Om pool vattnets kemiska balansen är upprörd, kommer att alla typer av frågor, däribland grumligt vatten, presentera själva. Om du har molnigt poolvattnet, men har inga döda alger och klor är fin, kolla vattnet för andra kemiska obalanser. Gemensamt vatten kemi nivåer att kontrollera i en pool inkluderar pH-balansen och total alkalinitet. Om det är hög, grumligt vatten ofta resultat.

Otillräcklig filtrering

Om du inte kör din pool filter ofta eller länge hamnar nog alla typer av material i vattnet grumling det. Kör din pool filtrering enhet minst åtta timmar dagligen hjälper hindra fråga från grumling upp poolens vatten. Helst, desto mer kan du köra pool filter, desto bättre. Pooler med bra kemi och kör filter enheter har en bättre chans att undvika molnigt vattenfrågor.

Lösningar

Om du har molnigt poolvattnet på grund av döda alger lägga en vatten att klargöra agent till vatten och sedan dammsuga ut klampade upp skräp. Om du misstänker en kemisk obalans som orsakar din pool vara molnigt, arbeta på att korrigera den. Pool klor nivåer bör vara 2 delar per miljon (ppm). Swimming pool pH bör också vara på 7,4 till 7,6.

Att lägga till kemikalier

Aldrig lägga två kemikalier till en pool vatten samtidigt. Att införa två pool kemikalier till en pool vatten samtidigt ofta orsakar grumligt vatten. Lägg till natriumkarbonat (soda ash) i en pool för att höja dess pH och muriatic syra (MA) att sänka den. Kom ihåg, lägga alla pool kemikalier till en pool endast enligt anvisningar.