mynewspapers.net

Varför är min baby kinkig på kvällen?Gråter kan vara svårt att hantera för nya föräldrar, särskilt om anledningen till gråt är oklart. Många barn är kinkig, och sent på eftermiddagen och tidiga kvällen är gemensamma tider för detta beteende. Det finns olika skäl varför ett spädbarn kan vara olycklig vid denna tid varje kväll.

Överstimulering

Spädbarn är ny till världen, och varje erfarenhet krävs bearbetning. Varje gång deras ögon är öppna tar de i helt ny information. I slutet av dagen, de har en full hjärna och kan behöva ropa några av deras frustration, särskilt om de är i en högt eller bullrig miljö. Om överstimulering är problemet, kan ett tyst, mörkt rum hjälpa, som kunde lugnande ljud från en fläkt eller vitt brus maker.

Trött

Spädbarn, även om de verkar sova hela tiden, är inte alltid bra på att få sig att sova på natten. Om ett barn blir uttröttade, kan det även vara svårare för henne att somna, speciellt när hon blir upprörd och upprörd. Enligt "Happy sömnvanor, Happy Child," av Marc Weissbluth, föräldrar bör leta efter tecken på sömnighet i deras baby och får barnet till sängs då, snarare än att vänta för kinkighet att starta. När barnet når tillståndet uttröttade, kan han vara irriterad och cranky och svårare att få sova. Läggdags bör vara en avkopplande tid i kväll. Spädbarn som tar bra tupplurar under dagen är också mer sannolikt att sova gott på natten, så dagtid tupplurar är en bra idé att se till att barnet inte blivit uttröttade på kvällen.

Kolik

Kolik är en extrem form av kinkighet. Mayo Clinic definierar kolik som "frustrerande perioder av intensiv, otröstlig gråt." Under dessa gråtande trollformler, kan barnet vara nästan omöjligt att trösta. Dessa är vanligtvis förutsägbara och ske vid ungefär samma tid varje kväll under en period av dagar, veckor eller till och med månader. Typiskt, förbättrar kolik när barnet når 3 månader. Det finns inga kända orsaker till kolik och få behandlingsalternativ finns tillgängliga, även om läkare kan hjälpa familjer med kolik.

Obehag

Om ett barn är konsekvent kinkig under kvällen, han kanske obehagligt varje natt för samma anledning, eller det kan vara olika skäl, ändra varje kväll. Han kunde vara varma, kalla, våta eller hungrig, och dessa klagomål är lätt att rätta. Hon kunde också ha en orolig mage. Enligt Mayo Clinic, om modern är amning, kan ett barn bli kinkig efter mamman äter livsmedel som producerar gas. Vissa unga barn vilja vara swaddled, och kan vara kinkig eftersom de inte är. Andra gillar att flytta runt och blir kinkig när de är trängd. Vad tröstar en baby kan inte trösta nästa, och de flesta föräldrar använder en trial and error-metoden för att hitta källan till deras barns kinkighet.

Det är vad barn gör

Bebisar gråter. Det är en av de saker de gör. Men svårt är det om föräldrar, många barn har en kinkig period på kvällen utan goda skäl. Det brukar vara inte länge och ofta det är inget fel med barnet alls. Enligt växande familjer International har de flesta barn sin egen personliga kinkig tid, ofta i den sena eftermiddagen till kvällen. Föräldrar kan vara tröst att veta att miljontals föräldrar går igenom samma sak varje dag, och att barn oftast växa ur detta skede snabbt.