mynewspapers.net

Varför är det så kallade Hummingbird tårta?Trots sitt namn görs kolibri tårta inte från eller för kolibrier. Det är en fuktig, smakrik kaka gjord från ett relativt enkelt recept. Många spekulerar i att kakan namn beror på dess sötma, men ursprunget av kakan är fortfarande ett mysterium.

Historia

I 1978 publicerade södra Living Magazine Mrs L.H. Wiggin Hummingbird kaka recept i sin februarinumret. Denna publikation är den första kända tryckta referensen till kakan. Mrs Wiggin föreskrivs ingen förklaring av kakan namn i frågan, lämnar läsare att undra om dess ursprung. Hummingbird tårta snabbt blev tidningens mest efterfrågade recept och valdes favorit recept någonsin 1990. Det har vunnit många utmärkelser på olika södra länet mässor inklusive favorit kaka Award på 1978 Kentucky State Fair. Receptet består av två till tre lager kaka fylld med pekannötter, mosade bananer, krossad ananas och cream cheese glasyr.

Jamaicansk teori

Hummingbird, även känd som läkare-fågeln, är den jamaicanska nationalfågel. Denna typ av hummingbird bor endast i Jamaica. Foodtimeline.org staterna som ett recept för läkare-fågel tårta dök upp i den jamaicanska Daily Gleaner i mars 1969. Receptet med bananer, en av de viktigaste ingredienserna för Hummingbird kaka.

Södra teori

På grund av ingredienserna i kakan och det faktum att det visades först i södra bor, tror många kakan har sitt ursprung i södra USA. Enligt Dallas Morning News, Hummingbird tårta är en "relativ unghund i pantheon i södra klassiker", men är en populär favorit bland de som bor i söder.

Ytterligare teorier

Det finns flera olika teorier om uppkomsten av namnet för Hummingbird kaka. Vissa säger att tårtan är så läcker det gör dig nynna med lycka medan andra tycker att kakan heter eftersom det är söt nog för kolibrier. En annan teori är att människor sväva runt tårtan samma sätt kolibrier sväva runt blommor. Foodtimeline.org noterar att kanske var namngiven efter hur kakan drar folk och äts snabbt, liknande till äta mönster av dessa små energiska flygblad.

Andra namn

Hummingbird kaka är kända under olika namn i olika delar av världen och har förmodligen funnits längre än vad har dokumenterats. Några av namnen är kaka att kommer inte sista, jamaicansk tårta, farmors bästa tårta, ingenting vänster tårta och aldrig slutar tårta. Varje variant har lite olika mätningar, riktningar och lade till nötter och frukt, men alla ger ett liknande resultat.

Hummingbird kaka recept

3 koppar allrengöringsmedel mjöl 2 koppar socker 1 tsk salt 1 tsk bakpulver 1 tsk malda kanel 3 ägg, slagen 1 1/2 cups sallad olja 1 1/2 tsk vaniljextrakt 1 (227gr) kan krossad ananas, torrlagda 2 dl hackade pekannötter eller valnötter, delat 2 dl hackade bananer kombinera torra ingredienserna i en stor bunke; Tillsätt ägg och sallad olja, rör om tills torra ingredienserna är fuktade. Inte slå. Rör i vaniljsocker, ananas, 1 kopp hackade pekannötter och bananer. Sked smet i tre väl smord och mjölad nio-tums kakan kokkärl. Baka på 177 grader C i 25-30 minuter. ta bort från kastruller och kyl omedelbart. Sprida cream cheese frosting mellan lager och på toppen och sidorna av tårtan. Strö över 1 kopp hackade pekannötter. Gör en, nio-tums lager tårta.