mynewspapers.net

Varför använder du ett sandpapper block när du ritar?

Varför använder du ett sandpapper block när du ritar?


Ett sandpapper block är en liten trä paddel med remsor av sandpapper häftade åt sidan. Du använder ett sandpapper block att vässa pennor, kol eller pasteller, eller att rengöra ritverktyg.

Vässa pennor

Varför använder du ett sandpapper block när du ritar?


Några blyertsteckning tekniker kräver dig att forma penna ledningen på ett sätt som är svårt att åstadkomma med en vanlig pennvässare eller pennkniv. Använd sandpapper blocket skapa ett spetsigt, platt eller diagonal tips, efter första vässa en blyertspenna med en kniv eller en pennvässare.

Skärpning träkolKol för ritningen är oftast för mjuk att slipa ordentligt med en pennvässare eller kniv och spetsen på en träkol stick slits snabbt. Använd sandpapper blocket vill uppdatera tipset för fina linjer eller andra effekter.

Skärpning pasteller eller Conté

Pasteller, krita och Conté kritor är generellt hårdare än träkol, men de är ofta alltför smulig att slipa lätt med en kniv eller penna vässare. Som med kol, kan du förfina spetsen med ett sandpapper block Rita fina linjer.

Att göra grafit eller träkol pulver

Varför använder du ett sandpapper block när du ritar?


Du kan skapa intressanta skuggeffekter genom att tillämpa pulveriserad grafit, kol eller pastell på ritningen. Skapa en liten mängd pulver med sandpapper och sedan plocka upp papper stubbe, chamois eller vävnad, och rita med pulvret.

Rengöring suddgummin

Undvik att göra en enda röra när du raderar rader från en ritning, använda sandpapper blocket fräscha upp din eraser. Du kan också använda ett radergummi som ett ritverktyg, lägga till höjdpunkterna. Använd sandpapper block för att forma radergummit för önskad effekt.