mynewspapers.net

Värdet av Rosenkvarts

Värdet av Rosenkvarts


Kvarts är den vanligast förekommande mineralen på jorden. Rosenkvarts är helt enkelt består av kiseldioxid och blir dess rosa färg från spårämnen av Titan, järn eller magnesium orenheter. Färgerna varierar från en mjuk rose rosa till en djupt rosa färg. Rosenkvarts, staten mineral i South Dakota, bryts för dekorativa ändamål, och dess värde är beroende av hur det används. Inom Förenta staterna, är de flesta Rosenkvarts bryts i Arkansas. Brasilien har länge varit en leverantör av Rosenkvarts.

Smycken

Som en halvädelstenar ädelsten används cabochon nedskärningar som är konvex, rundade och polerad utan faceting ofta för att skapa smycken med Rosenkvarts. I massproducerade smycken är de flesta av värdet av en bit silver eller guld används i inställningen. I anpassade smycken är design och kreativitet av konstnären vad betingar ett högt pris, ibland hundratals dollar, för Rosenkvarts smycken.

Hardscape

Tumlade Rosenkvarts grus och stenar används för att skapa banor och ge marktäckande trädgårdar. Stora stenblock i Rosenkvarts marknadsförs också som arkitektoniska accenter och byggnadselement för rock trädgårdar. Merparten av kostnaden i denna tillämpning av Rosenkvarts är energi med---kostnaden för gruvdrift och transport av Rosenkvarts till dig.

Inredning kakel

Tumlade eller polerad, Rosenkvarts är en slående kakel för innerväggar och ytor. Främjas som en ädelsten kakel, avgör storleken prissättning. Kakel tillverkningsprocessen är den primära kostnaden för varor med Rosenkvarts kakel.

Hem tillbehör

Små statyer, uppsättning schackpjäser och dekorativa accenter framställs ibland i Rosenkvarts. Detalj och utförande av dessa bitar upprättar deras värde. En vackert snidad figur kan enkelt pris på en 65 kr eller mer.

Andlighet

Feng Shui och holistisk utövare är bland dem som främjar Rosenkvarts för sina läkande egenskaper. Feng Shui tro är att det minskar mental stress och stabiliserar humör och känslor. Holistisk utövare associera Rosenkvarts med det fjärde chakrat, frågor av hjärtat. Presentation och instruktioner är den primära kostnaden när Rosenkvarts är köpt för andlighet. En sammet påse fylld med Rosenkvarts stenar kan köpas för under £6.