mynewspapers.net

Värdet av ragdoll kattungar

Värdet av ragdoll kattungar


Kattungar av något slag är bedårande, är ragdoll kattungar ofta eftertraktade på grund av deras bomull-ball utseende och milda väsen. Men till skillnad från många andra raser av katter är ragdolls fortfarande relativt sällsynta, så människor som vill ha en ragdoll kattunge kan finna att lokalisera en på en kvinnojour är näst intill omöjligt. Vanligtvis måste du köpa ragdoll kattungar direkt från uppfödaren.

Rasen

Ragdoll katten är en större rasen av katt. Ragdoll aficionados hävdar ofta att detta är den mest kärleksfulla och behaglig rasen. Men deras personlighet är inte deras enda tillgång. De har långa, fluffigt coats. De finns i sex färger och fyra olika märkning mönster. De är oftast vita eller grädde färgad med sigill eller grädde poäng, så extremiteter är en mörkare färg än resten av kroppen. Deras kännetecken är deras stora, blå ögon.

Prevalensen

Ragdoll katter och kattungar är inte mycket vanligt, som lägger till sitt överklagande och deras värde. De är ovanligt eftersom rasen är så nytt. Det uppstod på 1960-talet när Ann Baker i Kalifornien framkallat det genom avel en Persiska med en Birman katt och sedan avel en av avkomma med en Burmese katt.

Penningvärde

Räkna med att dela ut en hel del kontanter för en ragdoll kattunge. Enligt den Ragdoll katt Guide går de för £260 eller mer. Kattungar från mästare bloodlines kan gå flera hundra över detta pris. En annan faktor som kan påverka priset är pälsfärgen, som många föredrar de ljusaste färger och markeringar.

Personligt värde

Värdet av ragdoll kattungar är inte bara mätbara i hur mycket de är värda. Människor som vill ha en hund men kan inte ha en där de bor. kan överväga att få en ragdoll kattunge. Dessa katter sägs ha valp-liknande personligheter eftersom de följer sina ägare, likt valpar gör. De tenderar också att vara mer intresserad av människor och mindre reserverad än de flesta andra raser.

Att hitta en Ragdoll

Du kan hitta en seriös uppfödare av ragdoll kattungar genom katten Inbillad förening eller annan organisation som katt. Innan du köper din ragdoll kattunge bör besöka uppfödaren att kontrollera driften är upp till dina krav. Kattungarna bör inte frisläppas förrän de är minst 12 vecken av ålder, och de bör ha deras grundläggande vaccinationer.