mynewspapers.net

Värdet av äldreomsorg

Värdet av äldreomsorg


Äldreomsorg är en verklighet för de flesta människor någon gång i sitt liv, antingen som en vårdgivare eller som en äldre som behöver hjälp. Värdet av äldreomsorg kan mätas i kostnader, tjänster och förbättrad livskvalitet. Äldreomsorgen har blivit en komplex uppsättning alternativ.

Historia

I början av USA: s historia, äldre var mestadels tas om hand av sina barn eller Storfamiljer. Så småningom familjer började att skingra mer, och äldre var kvar på sina egna, bor i hem för äldre som drivs av länen. Äldreomsorg började att ett privat företag på 1930-talet, vilket ledde till vårdhem. Medicinsk vård var ett nytt inslag i äldreomsorgen när Medicare kom på 1960-talet, och trenden exploderat efter det. Nuvarande trender är mot gemenskapen vård.

Inställningar

Äldreomsorg äger rum i en rad olika inställningar. Vissa vuxna barn eller barnbarn hand ta om äldre i deras familjer. Vissa äldre människor gå för att leva i en assisterad care centre som behöver konstant hjälp med dagliga sysslor och grooming, men är vid relativt god hälsa. Andra äldre människor hamna i sjukhem på grund av allvarliga medicinska tillstånd. Ett nyare alternativ är för den äldre att leva i sitt eget hem, men får hemmet hjälp för hushållsarbete, finanser och personlig omsorg.

Fördelar

Fördelarna med äldreomsorgen beror på vilken typ av vård som ges. All vård som hjälper en senior vistelse i sitt hem kan den personen att känna sig oberoende. Vårdhem, å andra sidan, bör erbjuda sjukvård utan den äldre behöva vara på sjukhus. Assisted living hjälper människor att upprätthålla vissa privatliv samtidigt få hjälp de behöver. Det finns många fördelar för samhället i vård av äldre. Regeringen vinner när äldste tas om hand av ekonomiskt hemma. Samhället har bidrag från äldre amerikaner som kan på grund av den äldre vård. Familjer gynnas av relationen med en äldre person.

Nationalekonomi

Värdet av tjänsterna som äldre har blivit rankad i ett antal sätt. I allmänhet de som gör basic och personlig omvårdnad av äldre gör låga löner, eller knappt över minimilönen. Ett annat sätt att värdera dessa tjänster kallas "alternativkostnaden." Alternativkostnaden hänvisar till pengar eller förmåner som en arbetstagare förlorar om medan innehavaren deltar i äldreomsorgen. Forbes Magazine citerar studier gjorts av MetLife som uppskattade att företag förlorad produktivitet i spänna av £7 till £18 miljarder per år från och med 2010 på grund av arbetstagare tar ledigt för att ge vård.

Potentiella

Framtiden för långsiktiga äldreomsorg är en viktig fråga i Amerika. Medicare förutspår att 12 miljoner äldste i Amerika som behöver omsorg 2020. Department of Health and Human Services förväntar sig att av de som lever för att vara 65 år, 40 procent kommer att gå på att live på ett sjukhem. Tio procent av de personer som går in i ett vårdhem av då kommer bo minst fem år. En studie från Labor Center av Berkeley, "institutionella och Community-baserade omsorg: en jämförande beräkning av offentliga kostnader," visar att hem och community-baserade äldreomsorg kan vara ett kostnadseffektivt alternativ också.