mynewspapers.net

Vård av björnmossa ormbunkar

Vård av björnmossa ormbunkar


Björnmossa ormbunkar (Adiantum spp.) är örtartade perenner naturligt i Nordamerika. Enligt University of Florida är björnmossa ormbunkar extremt känslig och fin struktur med ljus grå-grön, mjuk bladverk. Det används bäst som en groundcover, planterade i massangrepp grupper av 2 till 3 växter fördelade 1 till 2 fot isär, eller användas som bård för små trädgårdar. Bättre för skuggiga områden växa björnmossa ormbunkar till en höjd av 2 till 3 fot och bredd på upp till 2 fot. Vård av björnmossa ormbunkar är beroende av att förstå växten, områdena i sol och vatten behov som de trivs och optimala metoder för underhåll.

Instruktioner

• Placera din ormbunkar i skuggan. Björnmossa ormbunkar trivs i sin helhet till halvskugga så det är viktigt att hålla dem i skuggade områden mot direkt solljus.

• Hitta din björnmossa ormbunkar nära en naturlig vattenkälla när det är möjligt. Björnmossa ormbunkar föredrar ovanför genomsnittlig luftfuktighet; plantera en ADIANTUM fern nära en damm eller annan vattentäkt ger din ormbunke med nödvändig fukt det behöver och är ett naturligt sätt att hålla ormbunkar torkar ut. Enligt University of Vermont är de minsta luftfuktigheten för friska björnmossa ormbunkar 30 till 50 procent luftfuktighet; björnmossa ormbunkar infödda klimat har ofta en luftfuktighet på 70 procent eller mer.

• Vatten din ADIANTUM fern med konsekvent vattningarna; björnmossa ormbunkar föredrar fuktig, väldränerad jord. Fuktig jord är släckt men inte blöt; strukturen på jorden måste tillåta överskottsfukt rinna bort. Var uppmärksam på hur mycket vatten som din ADIANTUM fern använder genom att kontrollera dess omgivande jord dagligen och vattning därmed. De flesta björnmossa ormbunkar föredrar 1 tum vatten per vecka. Ta hand att björnmossa ormbunkar får rätt mängd vatten är viktigt; Tillåt inte jorden torka mellan vattningarna. Torr mark minskar en ADIANTUM fern allmänna hälsa i den mån en erfarenhet med torr jord kommer att orsaka en ADIANTUM fern att omedelbart börja torka ut och verkar vara död. Överdrivet våt dåligt dränerad jord kan förorsaka rotröta.

• Bibehålla optimal jorden att ta hand om en ADIANTUM fern. Björnmossa ormbunkar gör bäst i jord hög halt av organiskt material. Dessa perenner föredrar också, alkaliska jord till sur jord. Överväg att använda komposten för att förse din björnmossa ormbunkar med organiskt material de behöver.

• Övervaka din björnmossa ormbunkar för problem med skadedjur och sjukdomar. Men björnmossa ormbunkar inte finns mycket mottagliga för sjukdom, finns det fortfarande en risk för sjukdom. ADIANTUM fern problem, inkluderar enligt University of Florida, skala, kvalster, Mjölig fel, sniglar och sniglar. Problem som uppstår är i allmänhet inte allvarliga, men om du är orolig, överväga förebyggande bekämpningsmedel. Den bästa metoden för vård för en ADIANTUM fern är helt enkelt att hålla ett öga på din anläggning hälsa och bedöma eventuella problem om de uppstår.