mynewspapers.net

Var kan jag köpa columnar fruktträd?

Var kan jag köpa columnar fruktträd?


Om du alltid drömt om att växa färsk frukt, men inte har utrymme, är det columnar fruktträdet perfekt för dig. Hem-odlade frukt är inte bara bättre smak, det är bättre för dig.

Funktioner

För att ta upp väldigt lite utrymme, har columnar fruktträd en huvudstammen men mycket kort i sidled, horisontella grenar. En mogen columnar fruktträd växer ca 8 till 10 fot lång och 2 fot brett.

Mindre skörd

Columnar fruktträd producerar mindre frukt än jämförbara dvärg sort, vilket gör dem idealiska för trädgårdsodlare som inte vill vara belastade med en stor skörd.

Låga underhållskostnader

Columnar fruktträd kan odlas i en behållare, till exempel en whisky halv-fat, på en uteplats eller veranda eller planterade 4 fötter apart i marken. De kräver mycket lite beskärning.

Tidiga producenter

Till skillnad från full storlek eller ens dwarf fruktträd, som tar tre till fyra år att producera frukt, kommer columnar fruktträd ofta producera under sitt första år.

Nackdelar

Pelar träd är dyrare än miniatyr eller regelbundna fruktträd. Eftersom frukten är full storlek, men grenarna inte är, är vissa gallring nödvändigt att undvika att bryta grenar. Du måste köpa två olika sorter som blommar samtidigt så att de kan korsbefruktas.

Var man kan köpa

Den enda platsen dessa träd är tillgänglig online eller via trädgårdsarbete kataloger. Raintree plantskola säljer tre varianter av columnar apple genom sin hemsida och katalog, liksom Ison's Nursery och vingårdar (se resurser för länkar). Men om du är intresserad i att äga en tabelluppställning äppelträd, kolla med din lokala plantskola. När dessa träd växer i popularitet, kan dem på lager mer plantskolor.