mynewspapers.net

Var kan jag hitta gamla mynt är värt?Innan du kan hitta värdet på alla mynt, måste du identifiera myntet själv och klass eller kvalitet, av myntet. Mynt värderas utifrån ett antal variabler i marknaden, inbegripet den kvantitet präglade under ett särskilt år samt eventuella fel som producerats under präglingen. Trots det breda utbudet av mynt ute att hitta, få är erkända för deras värde och därför förblir i omlopp.

Att hitta myntvärde

Om du har hittat eller ärvt ett sällsynt eller gamla mynt, är en av de första sakerna att göra identifiera myntet och sedan hitta dess värde. Det är viktigt att ha en snygg mynt, tvätta inte myntet eller du kan förlora en del av värdet i avloppet. Bara för att ett mynt är gammal betyder inte att det är värdefullt. Om dina mynt är verkligen värdefull, fäst den i en skyddande hylsa på en säker plats. Det finns tre grundläggande sätt att avgöra vad gamla mynt är värt: boka resurser, online-guider och samråda med en professionell mynt återförsäljare.

Uppslagsverk

Beroende på myntet boken, du kan se färgfotografier av mynt i varje epok, land och valör, eller det kan fokusera på mynt av ett specifikt geografiskt område. Till exempel kan "Warmans amerikanska mynt & valuta Field Guide" vara en viktig referens. Många mynt böcker, Välj såsom "The officiella Red Book" av amerikanska mynt, är omtryckta varje år, så den mest uppdaterade versionen att få det mest exakta värdet.

Online-webbplatser

För det andra för att referera till är böcker webbplatser, såsom mycoincollecting.com, som innehåller kataloger att bryta ner mynt av identifiering och kvalitets-- men det inte är alltid en bild för jämförelse. Platser som coinworld.com, men är oftare uppdaterad med aktuell marknadsinformation som sökandet efter olika mynt förändringar från samlare till samlare.

Återförsäljare

Kanske är det mest slutgiltiga sättet att hitta värdet på dina gamla mynt att rådgöra med en professionell samlare/återförsäljare. Dessa samlare kan värde mynt du äger som potentiellt göra ett erbjudande på dem bör du vara villig att tjäna pengar omedelbart. Noga med att ta reda på olika priser, om någon, dessa samlare ladda för att ge dig ett certifierat värde. När du har det uppskattade värdet av myntet från dem, kan du rådgöra med en annan återförsäljare om du känner att det är nödvändigt. Om du har tittat över böcker och källor på nätet, dock bör du ha en ungefärlig uppfattning om återförsäljaren vara raka med dig eller om han försöker få en bra affär på ett sällsynt mynt.