mynewspapers.net

Vänskap-Building aktiviteter med barn

Vänskap-Building aktiviteter med barn


Även om många barn lyckas göra vänner lätt, några unga har svårt att få vänner, särskilt när skolstarten eller flyttar till ett nytt område. Oavsett omständigheterna, kan vänskap-building aktiviteter vara roligt och interaktivt och, viktigast, kan bygga förtroende avgörande dygder och hand mellan barn. Det finns ett antal aktiviteter som kan lära barn dessa kunskaper, ofta utan deras att inse det.

Klassiska förtroende spelet

Vänskap-Building aktiviteter med barn


Nästan alla är medvetna om detta spel: ett barn står framför en annan och ramlar baklänges, med det andra barnet att fånga först. Det är väl kända eftersom det fungerar, snabbt ingjuta förtroende för varje barn som en är fångade av andra. Men det är bäst att undvika att spela detta spel på hårda ytor i fall en fångst tappas.

Flygledartornet spel

Vänskap-Building aktiviteter med barn


Samt teambuilding, främjar denna verksamhet också kommunikation och vänskap. Ett barn har att rikta en annan, som är ögonbindel, runt en hinderbana utan att röra vid henne eller fysiskt vägledande herin något sätt. Par med barn kommer snart finna det bästa sättet att kommunicera med sin partner, vårda kamratskap som de gör så.

Tyst intervjuer

Vänskap-Building aktiviteter med barn


En variant av det populära spelet av charader, tyst intervjuer kräver ett barn att försöka kommunicera tre saker som han eller hon gillar det andra barn genom agera ensam, med verbal kommunikation förbjudet. När de tre sakerna har blitt gissat, föra paret tillbaka till den största gruppen och fråga varje barn att införa sin partner. Detta spel låter barn att limma över liknande intressen och avslöjar intressanta fakta.

Vänskap häftet

Vänskap-Building aktiviteter med barn


Dela upp barnen i par och ge dem de nödvändiga material till design och färg ett litet häfte. På en sida, ett barn skriver intressanta fakta om sig själv och på andra sidan skriver motsvarande fakta om hennes partner, som favoritmat, hobby, etc. Barnen uppmuntras att illustrera dessa fakta också helt enkelt skriva dem. På Nästa uppslag har liknande innehåll, men den här gången skriven av det andra barnet. Denna verksamhet främjar interaktion mellan barn, som kan sedan, som ett par, Visa upp deras häften till resten av gruppen.