mynewspapers.net

Vanligaste fossiler av Amerika

Vanligaste fossiler av Amerika


Anger de vanligaste fossiler i USA är inte en lätt uppgift. Nya fossil upptäcks konsekvent över varje stat i USA Dock finns det typiska fossil som ofta finns i staterna eller hela regioner i USA. Många av fossil datum tillbaka innan dinosaurierna medan andra fossil är från senare tid i amerikansk historia.

Statlig opinionsbildning

Många stater är stolta över de fossil som är vanligt förekommande över geografiska områden i deras stater. Till exempel förklarade vid Commonwealth of Pennsylvania trilobite, ett djur som levt nästan 570 miljoner år sedan, som staten fossila Pennsylvania. Detta beror på att fossila jägare kan hitta många trilobite fossil över klippformationer i centrala Pennsylvania.

Regionala upptäckter

Amerikanska Southeast, eller när det gäller norr som West Virginia och så långt är söderut som Florida, hem till unika fossil. Detta beror på att geologiskt sett Atlanten sträckte sig över sydvästra, som täcker bergskedjan Appalacherna. Som ett resultat, kan fossil entusiaster hitta Marina fossil inbäddade i vagga av Appalachian bergskedjor. Allt från shark skelett i Georgien att resterna av primitiva valar i Mississippi och Alabama finns i dessa stater, går tillbaka till den Tertiary perioden (65 till 2,6 miljoner år sedan).

Sydväst

På samma sätt var southwesten av USA, särskilt Arizona, vid ett tillfälle nedsänkt under vattnet. Du kan se bevis på detta genom att titta på bergskedjor eller Grand Canyon i Arizona. Det är inte bara fossila fynd av marint liv i bergen, men också erosion markörer som målar bergen i olika sediment färger. Paleontologiska samhället av Förenta staterna, en grupp som förespråkare för professional eller novis fossil jakt över hela USA, beskriver att inom många olika countyn i Arizona, en fossil entusiast kan upptäcka olika fossil från olika tidsperioder i skiktad sedimentary vagga som gör upp många Arizona berg och canyon spänner.

Inte vad som förväntas

Även om många människor tänker på dinosaurier när de tänker på fossil, har USA mestadels marina djur livsformer i hela alla 48 kontinentala stater. Detta beror på att de flesta av vad som nu Förenta staterna var täckt under vatten i miljontals år. Invånarna i Ohio, är till exempel mer sannolikt kommer att hitta fisk eller fossil vattenlevande bakterier i rock än en dinosaurie. Detta betyder inte att dinosaurierna inte ströva omkring vad som nu är USA. Det betyder i stället den mark som nu gör upp USA var täckt i haven, våtmarker eller stora sjöar, var fylld med stora mängder av förhistoriska livet.