mynewspapers.net

Vanliga vilda ätliga växter

Vanliga vilda ätliga växter


Vilda växter kan hjälpa eller skada människor som konsumerar dem. Det är viktigt att veta skillnaden mellan ätliga och nonedible vilda växter, bör du någonsin i en situation av överlevnad i vildmarken. Universal ätbarheten testet är ett vanligt sätt att identifiera om en växt är ätliga. När du kan på ett tillförlitligt sätt identifiera dessa växter som säkert att äta, kan du använda dem i din dagliga kost utan att oroa dig.

Asparagus Officinalis

Sparris officinalis är en perenn. Trädgård sort sparris är större än vilda motsvarighet. Denna anläggning finns i tempererade klimat och, enligt webbplatsen Wildcrafting liknar "ett kluster av gröna fingrar." Anläggningen har också röda bär och gröna blommor. Den ätliga delen av denna anläggning är stammen. Det är bär kan vara giftiga, och rå sparris kan orsaka illamående och diarré, enligt Wildcrafting webbplatsen. För att äta vild sparris, ånga eller koka den i 10-15 minuter.

Kaveldun

Denna anläggning, även kallad Typha, är i allmänhet finns i våtmarker i Nordamerika och i England. Grundstammen av anläggningen kan ätas råa eller kokta, enligt webbplatsen konst av manlighet. Det är bladen kan också kokas och ätas. Cylindriska bruna blomman på toppen av honplantor är också ätliga och, enligt webbplatsen smak liknar majs majskolv.

Cikoria

Denna anläggning kan ätas i sin helhet, från blommorna ner till rötterna. Det kan hittas i weedy områden och längs vägar i Nordamerika, Afrika, Europa och Asien. Även kallad Cichorium intybus, är den huvudsakliga identifieraren för denna anläggning dess lila-blå blommor. Enligt webbplatsen Wildcrafting kan cikoriarot användas som ett ersättningsmedel för kaffe.

Maskros

Även detta ogräs kan vara många landscapers bane, är det en av de mest tillgängliga vilda ätliga växterna runt. Bladen äts bäst före förfallodagen, som de kan vända bitter. Enligt webbplatsen konst av manlighet kan vatten brukade koka maskrosor i sparas och drickas som te.

Mjölke (växt)

Även kallad Epilobium angustifolium, finns denna anläggning i öppna skogar, på sluttningar och även längs havsstränder. Det kan växa upp till 1,8 meter lång och har stora rosa blommor. Den bästa tiden på året att äta denna växt är på våren, enligt webbplatsen Wildcrafting. Blad, stjälkar och blommor är alla ätliga.

Kelp

Denna hala växt hittade över hela världen på ocean shores kan ätas råa eller kokta. Det kallas också Alaria esculenta, och är en bra källa till folat, vitamin K och lignaner, enligt webbplatsen konst av manlighet.

Fikonkaktus kaktusar

Del av Opuntia släktet, denna kaktus är en stapelvara i vissa sydamerikanska kost, och det kan också hittas i ökenområdena av Nordamerika. Det är en platt kaktus med taggig Taggar som sticker ut. Både kaktus "lämnar" och den lila päron-liknande frukten kan ätas. Borttagning av taggarna först, är men en nödvändighet.

Rödklöver

Detta är en välbekant växt i Nordamerika. Kallas även trifolium spp, denna växt har en lila-rosa blomma. Andra klöver har vita, rosa eller röda blommor och kan också ätas. Clover bladen och blommorna är ätliga delar av anläggningen. Det är bäst att njuta av växter i vatten eller koka dem innan konsumera dem. Liten blomma huvuden är rika på protein, enligt webbplatsen Wildcrafting.