mynewspapers.net

Vanliga script teckensnitt

Vanliga script teckensnitt


Ett teckensnitt är en stil av script används i skriva, skriva ut och skriva. Teckensnitt har sitt ursprung med tryckpressen på 1400-talet, men är nu mer allmänt känd som funktioner i ordbehandlingsprogram på datorer. Script teckensnitt, även känd som kursiva teckensnitt, är teckensnittsstilar som härma handskrift.

Bradley Hand

Bradley Hand är ett script teckensnitt som är ganska lätt att läsa, eftersom det liknar Handtryckta bokstäver. Till skillnad från många script teckensnitt, Bradley Hand är inte överdrivet utsmyckade och därför behåller en aura av utilitarism som karaktär. Bradley Hand är ett tunt teckensnitt och använder lite bläck.

Blackadder

Blackadder är ett teckensnitt som frammanar känslan av penna och bläck skrift eller bokstäver av en gåspenna. Dess huvudstäder funktionen drillade seriffer och dess nedre fall är inredda av offset seriffer på topparna. Som många script teckensnitt, är Blackadder förskjuten till höger för att likna handskrift.

Edwardian Script

Edwardian Script är ett utsmyckade men värdigt teckensnitt som inte skulle vara sin plats på en bröllopsinbjudan. Det är ett sant kursiva teckensnitt genom att det liknar cursive skrivande. Bokstäverna är utformade på ett sådant sätt att när de skrivs, deras tillägg ansluta, precis som med faktiska kursiv handstil.

Freestyle Script

Freestyle Script är ett informellt teckensnitt med ett mycket mer modernt utseende än många script teckensnitt. Det finns serpentin skrivelse former och liknar brev snabbt skrivna med en sharpie eller magi markör. Till skillnad från Edwardian Script, Freestyle skriptet har inte anslutna bokstäver, så liknar skriva ut mer än kursiv skrift.

Lucida handskrift

Lucida handskrift är en tung, mörk teckensnitt. Samtidigt behålla några av de utsmyckade kvaliteterna på andra vanliga typsnitt, det saknar utarbeta virvlar och således ser mer modern än ett teckensnitt som är Edwardian Script. Lucida handskrift ett försök att efterlikna normala samtida handskrift, alltså dess namn.

Mistral

Mistral är ett tight och sneda teckensnitt, utformad så mycket för sina dekorativa kvaliteter som för dess läsbarhet. Slående i sitt utseende, det är lämpligt för accent ord på affischer eller tecken men skulle snabbt bli tröttsamt att läsa om det användes i stora stycken. Mistral har övertoner av asiatiska kalligrafi i sin karaktär.

Vivaldi

Vivaldi, är som antyds av dess namn, ett delikat teckensnitt som försöker frammana en känsla av tidigare tider. Vivaldi är smal och formella, med nära bokstäver och lacy dekorationer på dess huvudstäder. Elaborations av huvudstäder kan göra dem svåra att läsa om de inte används med måtta.