mynewspapers.net

Vanliga problem som generator

Vanliga problem som generator


Generatorn i en bil är ansvarig för batteriladdning och driver med tillbehör i och på bilen, som radio, luftkonditionering och huvud- och bakljus. Om din generator inte fungerar som den ska fungerar bilen inte korrekt för länge. Tecken på en dåligt fungerande Generator kan omfatta ofta dött batteri, dim strålkastare eller en allmän förlust av elkraft. Om din generator har slutat fungera, kommer du behöva reparera eller ersätta den om du vill att bilen ska fungera korrekt.

Försenade eller trasiga bälte

Generatorn i bilen drivs av ett bälte och trissa system som blir generatorn motorn när motorn går. Om serpentin bältet som fäster till remskiva går sönder eller blir för löst och ympkvistar, generatorn startar inte en lämplig hastighet, saknar vilket betyder att den juice att underhålla en hälsosam batteriladdning och power tillbehör. Över tiden körs batteriet dött på grund av laddning makt.

Överhettning

Generatorer har inbyggda fläktar som är tänkta för att hålla dem från överhettning. Dock om fläkten slutar fungera eller om fordonet körs under en lång tid en varm dag, kan generatorn överhettas. Överhettning kan skada ledningar och delar på insidan av generatorn.

Dioder

Generatorer har dioder inuti dem som omvandlar växelströmmen till en likström och skapa en avgift som driver batteriet. Det finns normalt sex dioder, tre positiva och tre negativa. Om dioderna misslyckas, kommer att minska mängden ström generatorn förmår producera. Under sådana omständigheter debiterar generatorn inte ditt batteri ordentligt, ofta orsakar en förlust av makt i det elektriska systemet.