mynewspapers.net

Vanliga hushållskemikalier som kan neutralisera Bistick

Vanliga hushållskemikalier som kan neutralisera Bistick


Bistick kan få Julie Andrews löpande igenom sin lista över favorit saker, men resten av oss behöver smärtlindring om vi får stucken, och vi behöver det snabbt. Smarta människor alltid planera för eventualiteter och lagerför en snygg första hjälpen låda i hem chock full av effektiva rättsmedel. De av oss som är dåligt organiserade har dock att tänka snabbt, eftersom det finns ingen tid att jogga ner till kemister när du vred sig i plågor. Lyckligtvis, det finns saker i ditt hus som kommer att spara.

Ammoniak

Det är en vanlig myt att urin är en snabb bot för maneter svider, och detta förslag sträcker sig även till Bistick. Detta är dock på grund av ammoniak i urinen och, lyckligtvis, hushållens cleaner har bättre koncentrationer, och så är mer sannolikt att arbeta. I själva verket är rena ammoniak för stark. Hushåll rengöringsmedel som innehåller ammoniak har rätt styrka. Detta är lika bra som vissa "över disk" sting rättsmedel, eftersom de också innehåller ammoniak som deras aktiv ingrediens. Pressa några på en bomullstuss och badda det på webbplatsen sting.

Kött tenderiser

Enzymer i kött tenderiser neutralisera bee giftet genom att bryta ner protein. Blanda en pasta av lika delar av kött tenderiser och vatten och smeta som på webbplatsen sting.

Sur och alkalisk

Många människor blandar ihop bi-och getingstick. Teorin går att Bistick är sura och så smärtan kommer att minskas genom att tillämpa en alkalisk lösning för att skapa ett balanserat pH-värde. Men orsakas smärtan av BISTING inte av dess innehåll, myrsyra så bakpulver eller träkol lösningar inte hjälper. Andra vadmal rättsmedel som ättika, citronsaft eller en bit av lök verkligen fungerar inte. De rekommenderas som ett sätt att öka surhetsgraden mot getingstick, men de fungerar inte för dessa heller.

Badrumsskåp

Saker i badrumsskåp kunde hjälpa smärtan, även om några av dessa är borderline medicin, så deras definition som en "hushållens kemiskt" är en liten sträcka av denna artikels titel. Orajel och Bonjela är avsedda att lindra smärta i tandköttet, men de kan bedöva dina sting smärta lika effektivt. Mint Tandkräm har också visat sig hjälpa smärtan av en BISTING. Detta är dock på grund av dess glycerin innehåll, så pass en regnig dag läsa etiketterna på allt i badrumsskåp eftersom glycerin innehåll hjälper. När det gäller tandkräm är se-igenom typ bättre än vit pasta, eftersom det innehåller mer glycerin.

Det bästa botemedlet

Den bästa behandlingen för en BISTING är inte en kemisk hushåll, men det är allmänt tillgänglig i hemmet. Det bästa sättet att behandla sting är att tvätta med tvål och kallt vatten – kanske föra i glycerin bota och Använd en tydlig tvål- och sedan tillämpa en kylklamp. Har du ingen is i frysen, kommer att sedan en påse med frysta ärter göra bara också. Tryck på is (eller ärter) mot webbplatsen sting i tjugo minuter att bota sting.