mynewspapers.net

Vanliga fotproblem hos kvinnor

Vanliga fotproblem hos kvinnor


I allmänhet är fotproblem vanligare bland kvinnor än bland män. En anledning till detta är att kvinnor bära högklackade skor, som är ofta obekväma och passar dåligt. De orsakar en rad långsiktiga problem.

Typer

Riverside hälsa referens anger att konstant hög klack slitage orsakar foten för att glida fram i skon. Detta skapar onormal tryckpunkter i tår och fötter, som leder till sjukdomar såsom Inåtväxande tånaglar, liktornar, valkar och hammartå. Övriga villkor inkluderar bunions och stress frakturer.

Effekter

En inåtväxta tånagel är en som har vuxit in i huden. Liktornar och valkar är förtjockade hudlager orsakas av kontinuerlig friktion mellan skon och foten. Hammartå är en missbildning som präglas av aktiv curl på tårna. Bunions är gupp formuläret på sidan av foten vid gemensamt av stortån. Stress frakturer är små pauser i benen i fötterna.

Förebyggande/lösning

Undvik att bära högklackade skor så mycket som möjligt. När de är nödvändiga, begränsa deras höjd till 1,5 tum. Prova på både skor och se till att de är bekväma innan du lämnar butiken.