mynewspapers.net

Valpar sovvanor

Valpar sovvanor


När det är 2 och du har en varning, kan gnällande lilla hund på händerna det vara svårt att tro att valpar sover mer än 13 timmar per dag. Eftersom din hund kommer med all sannolikhet tillbringar hälften av hans liv sovande är det viktigt att förstå hans sova vanor, hur de påverkar hans beteende och hur man tränar honom därför.

Lätta Nappers

Hundar utvecklats från opportunistiska jägare och deras naturliga instinkt är sömn ljus och vakna upp när det finns en hel del aktivitet som händer runt omkring dem. På grund av detta, kanske din hund inte vill somna om hon är vaknat på en konstig timme. På samma sätt kommer din nya valp sannolikt att vara upprörd och oreglerade på hennes första nätterna med nya ägare eftersom hon är van att sova med littermates. Det är viktigt att börja träna tidigt och få en rutin på plats. Detta inkluderar organiserar regelbunden träning, utfodring och sova gånger.

Pack mentalitet

Valpar sovvanor


Förutom den alfa hund, som oftast sover från förpackningen, kommer hundar instinktivt sova nära andra medlemmar av sin grupp. Det gör dem känna sig trygga. På samma sätt vilja många hund sova liggande mot en vägg eller ett staket eller deras ägare fötter. Om du tillåter din nya valp att tillbringa nätter i rummet blir det svårt att förvänta sig honom till sova någon annanstans senare som hans instinkter kommer att berätta för honom att han har drivits bort från flocken. Förankra att din hund sover på sin egen rätt från början och du kan se till att han inte kommer att uppleva avvisande när han är vuxen.

Stör ej

Valpar kan få rastlös under natten, särskilt om de inte är utövar regelbundet, och de kan också tupplur kontinuerligt under dagen om det inte finns mycket som händer. När du är ute kan din hund hitta sin väg till din säng bara för att vara nära din lukt. Komfort din hund när du är borta med en gammal artikel plagg som bär din doft. Också noga med att inte störa en sovande hund som hennes naturlig reaktion på att vakna kanske att bita!

Valp lådor

En låda är ett bra sätt att träna valpen att sova på egen hand utan chockar honom att tro att han är varit störtade från förpackningen. Men lådan bör endast användas för att sova--om du lägger pup det som en "time out" åtgärd att disciplinera honom han kommer inte att se lådan som en fristad. Lägg inte en sovande valp i en puppy crate - han kunde vakna upp skrämda och bli rädd för lådan. Även stör inte hunden medan han är i lådan utom att släppa honom ut. Lådan bör endast användas för sömn utbildning när valpen är ung. När du känner att hunden är redo, överföra honom till en hund bädd.