mynewspapers.net

Vad växterna växer från fragmentering?

Vad växterna växer från fragmentering?


Växter reproducera genom vegetativ fragmentering i naturen och i kontrollerade miljöer. Till exempel när en potatis skärs i sektioner, kommer att de delar med "ögon" växa en annan potatis växt och producera knölar. Ett annat exempel av fragmentering är en jade växters blad som droppar från växten och producerar en annan växt. Trädgårdsmästare tvinga fragmentering att generera mer växter för trädgården. I naturen, ogräs och vatten överleva växter djur störningar och trädgårdsarbete metoder genom fragmentering.

Landskapet växter

Landskapet växter växer från fragmentering under kontrollerade förhållanden. Till exempel en stem skära från en forsythia eller andra buske växer en annan växt när de behandlades med ett syntetiskt hormon som böka och planterade i en steril uppväxtmiljö. Processen är något mer komplicerat, men resultatet är en klon av den ursprungliga anläggningen. Andra växter som växer från fragmentering inkluderar "Thuja" arbor vitae, buxbom buskar, blåbär buskar och vildvin. Är det möjligt för delar av buskar och träd att växa en annan växt.

Blommande växter

Pelargoner växa från fragmentering. Kommersiella odlare utnyttja processen att snabbt producera ett stort antal säljbar växter. Azaleor och Rhododendron rot och växa från fragmentering. Andra växter som växer från ett fragment inkluderar wisteria, fjäril bush och jasmine. Naturliga fragmentering inträffar i blommande vinstockar som vinca och kaprifol. Om du slänga tuktade sticklingar på en komposthög, kan nya växter växa från sticklingarna.

Vattenlevande växter

Vattenlevande växter som lever i dammar och vattendrag utsätts för splittring på grund av fiskar och andra djur som livnär sig på vegetationen. När del av anläggningen dras från moderplantan, kan fisken bara äta en liten bit; resten flyter bort. Näringsämnen i vattnet stöd fragmentet växer nya rötter. Eurasion watermilfoil och hydrilla är vanligt vatten ogräs som förökar sig genom fragmentering. Andra anläggningar inkluderar parrotfeather millfoil och brasilianska elodia.

Ogräs

Invasiva ogräs använder fragmentering för att regenerera mer växter. Saltcedar är olagligt att växa i Colorado eftersom ogräs invaderar och utarmar jorden med vatten. Enligt webbplatsen för staden av Boulder saltcedar växer från ett litet fragment och kan ta över ett område snabbt. Maskros och tistel växa från ett fragment av tap roten; ta bort hela rotsystemet för att befria området av ogräset.