mynewspapers.net

Vad växter lever havsstranden?

Vad växter lever havsstranden?


Även idealiska förutsättningar för odling av växter verkar vara rik, bördig jord i ett milt klimat, finns det några växter som trivs i sanden under värme av kustnära solen hela dagen. Det finns många växter som är anpassade till salt luft, starka vindar och sanden i havet. Många växter inte skulle överleva i denna typ av miljö men vissa växter inte bara överleva utan faktiskt kräver dessa villkor att leva.

Latifolia

Latifolia, även känd som havet lavendel, är shrublike växt som odlas längs havsstranden och är lätta att identifiera genom det är lila-till-blå klustrade blommor. Havet lavendel växer bra vid temperaturer över 70F i full sol i väldränerad jord, vilket gör det en perfekt match för stranden. Denna torka-toleranta växt liknar mycket lavendel hittade inre men det är en helt annan art med mycket olika behov.

Kokospalmer

En av de mest igenkänningsbara tropiska växterna fann ofta kantar platser vid havet i tropikerna är kokospalm. Trädet har odlats i hela de tropiska regionerna i världen och tros ha sitt ursprung på den Malay skärgården i södra Stilla havet, enligt University of Florida IFAS förlängning hemsida. Coconut palm's signatur frukt hjälper sprids arten över haven eftersom kokos flyter för långa avstånd och gror på nya stränder oavsett var det landar. I allmänhet trädet är mest framgångsrika i tropiska områden, men subtropiska tillväxt är möjligt också. Coconut palm anses vara det viktigaste palmträdet i världen på grund av dess frukt är många användningsområden. Muttern används för mat också som för att göra en mängd olika produkter som margarin eller tvål produkter.

Strandgräs

Européerna kom ursprungligen Strandgräs eller marram gräs till USA för att binda sanden på stränderna och hålla sanddynerna på plats. En amerikansk version av Strandgräs också växer på sanddynerna runt de stora sjöarna och är nu framstående längs den östra kusten av USA. Denna torra grön-brunt gräs är vanliga foder Atlanten och Mexikanska golfen. Gräsen har krypande rötter som bildar ett omfattande system och hålla sand från att glida sin plats, därmed hålla sanddyner intakt för att stoppa inkräkta tidvatten.