mynewspapers.net

Vad vacciner hundar behöver årligen?

Vad vacciner hundar behöver årligen?


Hund vaccinationer är indelade i två klasser: core och noncore. Core vaccin är de som alla hundar ska få, och noncore är endast för vissa hundar, veterinär Holly Nash säger på PetEducation.com. Valpar kräver olika typer av vaccinationer än vuxna hundar. När fullvuxen, har många hundar årliga boosters för att skydda dem från sjukdomar. Prata med din veterinär att ta reda på din lokala lagar om rekommenderade och nödvändiga vaccinationer.

Kombinationsvaccin

Ett kombinationsvaccin består av fem olika vacciner som skyddar hundar mot utveckla vissa smittsamma sjukdomar. Dessa inkluderar vanligtvis valpsjuka, parainfluensa, parvovirus, adenovirus hosta och hepatit, säger Nash på PetEducation.com. Många sällskapsdjur groomers och brädfodringen facilititer kräva bevis för denna vaccination innan du tillåter en hund på fastigheten eftersom dessa sjukdomar sprids lätt i ombordstigning-typ miljöer.

Leptospiros

Leptospiros är en infektionssjukdom som drabbar både djur och människor över hela världen. Det finns många stammar av sjukdomen, och även om vaccinationer är tillgängliga, de skyddar inte mot alla stammar, enligt veterinärer på PetEducation.com. Leptospiros vacciner kan ges till en hund årligen eller halvårsvis, beroende på preferenser veterinären och ägare.

Coronavirus

Coronavirus är diarré som orsakar infektion som drabbar valpar och hundar. Vaccinationer är tillgängliga för valpar så unga som sex veckor, och årliga boosters finns för vuxna, enligt veterinärer på Pet utbildning. Coronavirus är en noncore vaccination. Fråga din veterinär om din hund är i riskzonen för infektionen och om den behöver årliga boosters.

Borrelia

Sprida sig till hundar från infekterade fästingar, kan Borrelia spridas till människor och vara dödlig om den inte behandlas. Hundägare som lever i områden med hög förekomst av Lyme-borrelios ofta väljer att vaccinera sina hundar varje år för att skydda sig själva och sina hundar från infektion, säger veterinär Ron Hines från 2ndChance.info. Lyme sjukdom är vanlig i norra stater som Wisconsin, Illinois, Maine och New York, enligt den amerikanska Borrelia Foundation.

Rabies

Även hundar inte kräver årliga boosters att skydda dem mot rabies, säger lokala lagar ofta kräver årliga rabies vaccinering, även om detta varierar från stat till stat, Hines. Statliga lagar kräver ofta en hund att bära Taggar bevisar det är aktuell med sin rabiesvaccination och en ägare med en hund som inte är vaccinerade i enlighet med statens lagar kan drabbas av böter. Kontrollera med din veterinär för att se till att du uppfyller din statens rabies vaccination krav.

Bordatella

Bordatella eller kennelhosta, är en vanlig sjukdom bland hundar som lever i skydd miljöer eller vars ägare ombord dem regelbundet, säger Hines vid 2ndChance.info. Halvårsvis eller årliga vaccinationer finns att förhindra spridning av sjukdomen. Vaccinationen stoppa inte hunden från att få sjukdomen, men en vaccinerad hund kommer att ha mindre allvarliga symptom och återhämta sig snabbare än en ej vaccinerad hund.