mynewspapers.net

Vad två sovrum färger gå bra tillsammans?Skräddarsy ditt sovrum är kanske det mest intima heminredning projektet du ska ta på, så du färgsättningen i rummet för att spegla ditt behov av att koppla av efter en lång dag, eller studera intensivt på det sovrummet skrivbord. Det finns flera färg kombinationer som para ihop bra i ett sovrum och kan lägga till visuell kontrast.

Orange och blå

Blå och orange är direkt emot varandra på färg ratten, vilket betyder att de kontrast en och annan väl när det kommer till heminredning. Det är bäst att använda blygsamma eller medellång nyanser av orange och blått för sovrummet så nyanser inte övermanna varandra--t.ex. en persimon och periwinkle-randiga accent vägg. Något ljusare färg parningar kan nåd sängen, som blå kuddar till kontrast peachy-orange hjälparen. Uttalad eller sofistikerade nyanser av blått och orange är perfekt för den sovrum gardiner, som koboltblå eller bränd orange, och kommer att stå ut mot väggens accent.

Blå och brun

Blandningen av värme och lugn är uppenbart när blå och brun är närvarande i sovrummet. Blå är färgen på avkoppling och känslighet, och eftersom det är i familjen "cool", den har förmågan att göra väggarna ser ut som om de vikande, vilket gör sovrummet visas större. En mjuk nyans av blått, som robin's ägg, kompletteras glatt med choklad brun träpanel, och en tröstare muskot-brun med blå ränder ger sovrummet en air av frid och förnöjsamhet. Om väggarna är målade ett brons-liknande nyans av brunt, en marinblå eller mörk turkos nyans ger sovrummet en juvel-tonas tema och gör det enkelt att lägga till ljusa vita accenter som rose blomsterarrangemang eller område mattor.

Röd och grön

En annan färg som har nyanser på båda sidor av färg hjulet hopkopplingen röd och grön. Medan dessa nyanser förknippas ofta med jul, kan du göra dem arbeta i sovrummet genom att para ihop en fet nyans av rubinröd med en ljusare grön som pistage eller havet skum. Till exempel, djupa röda slutet tabeller på vardera sidan om sängen prydd med ljus grönt ljus eller potpurri arrangemang kommer att lägga till precis rätt mängd färg i ett neutralt rum. Eller måla väggarna en uttalad nyans av gräs eller spenat grönt, och lägga konstverk på väggarna att funktioner sedesamma, rodna nyanser av rött ge sovrummet en extra känsla av värme.

Rosa och grå

En vacker kombination av grått och rosa är idealisk för en feminin sovrum, men kommer att fungera bra i ett par sovrum också. Ljus eller pastell rosa med en vit-ish eller blygsamma nyans av grå är perfekt för en liten flicka sovrum--tror grå eller silver-ish stjärnor målade på väggen rosa accent och en rosa byrå med silver handtag. Skiffer grå och fuchsia är idealiska för en parets sovrum som en visuell kombination av maskulina och feminina nyanser--t.ex. en grå vägg accent med fuchsia gardiner, eller en fuchsia chaise draperad med en skiffer grå kasta filt.