mynewspapers.net

Vad trä är säkert för fågel sittpinnar?

Vad trä är säkert för fågel sittpinnar?


De flesta fåglar har en robust abborre för putsning, vila eller gnaga. Naturliga sittpinnar är billigare än fancy djuraffär sittpinnar. Dock är inte alla typer av trä säkert för dina befjädrade vänner.

Säker skog

Trä från mest obehandlade fruktträd är säkert. Detta inkluderar apple, crabapple, mulberry och päronträd. Andra säkra träd att använda för fågel sittpinnar är aska, aspen, cottonwood, bok, dogwood, elm, hagtorn, magnolia och poppel.

Osäkra Woods

Undvika träden prunus-arter. Trä från dessa träd innehåller cyanogenic glykosider, som avger cyanid i en fågels blodomlopp. Prunus sorter inkluderar aprikos, körsbär, persika, plommon, plommon och nektariner träd. Tryckimpregnerat trä är giftiga för fåglar. Redwood innehåller oljor som orsakar utslag och dammet från ett redwood träd kan orsaka störningar lung och ögat.

Andra faktorer att beakta

Välj grenar med blad. Lummiga grenar hjälpa en fågel känner säkert, och bladen ge din fågel en chans att uppfylla dess instinkt att födosöker. Något träd, även en som annars är säker, som har behandlats med bekämpningsmedel är giftiga. Undvik alla behandlade trädet. Använd inte något träd som du hittar på en järnväg eller motorväg, eftersom dessa troligen har behandlats med bekämpningsmedel.