mynewspapers.net

Vad till äta med grillad lax?

Vad till äta med grillad lax?


Lax är en krämig, fet fisk med distinkt smaksatt fuktig, rosa kött. Dess naturliga oljor gör det en utmärkt fisk för grillning hela eller skära i biffar eller filéer. De bästa rätterna att äta med grillad lax komplettera dess smaker utan att konkurrera med sin saftiga konsistens och komplex smak.

Sallader

Servera en enkel vitkålssallad med gröna och lila kål och klädd med en ljus balsamvinäger dressing. För en färgglad sallad, kombinera färsk grillad eller tinade frysta majskorn med rostad röd paprika strimlor och hackad röd lök kryddad med salt och peppar. Om tomater under säsong, rostade grovmalen hacka några röda och gula sorter, blanda med tunt skivad fänkål, strö över en champagne och oliv olja dressing och toppa med pinjenötter.

Grillade grönsaker och frukter

Eftersom grillen är redan sköt upp för laxen, används för att koka grönsaker och frukt. Grilla färsk sparris spears tills de är mjuka och krydda dem med smält, curry-infunderas sött smör. Förvälla och spett baby röd potatis. Grilla tills de är något förkolnade på alla sidor och slänga dem med smör blandat med färsk dragon, gräslök eller persilja. Skär färsk ananas i spjut och grilla tillsammans med mango och papaya. Tärna frukterna och blanda med hackad rödlök för en salsa sida skålen.

Pasta

Lax par väl med citron, så tunn pasta som cappellini eller ängel hår, kokt al dente och blandat med färsk pressad citronsaft, tar fram bäst i fisken. För en mer fyllning pasta sida, kombinera linguine med en ljus gräddsås smaksatt med hackad färsk dill. Blanda kokta små penne pasta med blancherade färska gröna bönor och sötpaprika att följa den grillade laxen.

Korn

Ris och quinoa är lätta, friska kärnor som går bra med grillad lax. För att lägga krydda till dem, blanda med rikliga mängder av-färskriven Parmesan och blancherade färska eller frysta ärter. Krämig risotto, lätt smaksatt med rivet citronskal, ger kontrast till skarpa utsidan av grillad fisk. En enkel ris pilaff, smaksatt med karamelliserad lök och rostade valnötter, framhäver smaken av laxen.

Desserter

Rikedomen av lax gör det mer fyllning än många andra typer av fisk, så lätta desserter är ett bra sätt att avsluta måltiden. En ljus smaksatt med citrus italienska ice är en uppfriskande sista kurs, liksom ananas eller kokos sorbet. Ett elegant sätt att avsluta en grillad lax måltid är en dessert gjord från skivade jordgubbar omfattas med champagne eller mousserande vin och serveras i ett skaft cocktailglas och garnerad med färska myntablad.