mynewspapers.net

Vad till äta efter en tonsillektomiSå du är planerade att har din tonsillerna ut och du undrar vad till äta efter en tonsillektomi så att du kan fylla kylen innan din stora dag. Om lopp, din läkare kan ge dig några idéer på vad du ska äta, men om du vill köpa ett par artiklar före din operation, följande förslag är några av de enklaste mat att äta efter en tonsillektomi.

Vätskor

En av de viktigaste sakerna du kan göra efter din tonsillektomi är att stanna hydratiserade, eftersom uttorkning kan förvärra hals smärta. Vatten är ett bra val, som är en sportdryck som innehåller elektrolyter. Äppeljuice är också ett bra val. Om du känner att du behöver ha en läsk, välja tydliga läsk som är platt (har förlorat sina kolsyran). Heta vätskor mår inte bra på halsen efter en tonsillektomi, och inte heller drycker som är för kallt. Om du tar en dryck direkt ur kylskåpet, är det en bra idé att låta den sitta ute i rumstemperatur en stund innan du dricker det. Även om vissa säger de som mycket kalla drycker efter en tonsillektomi, cool, inte kalla vätskor, känns människor bäst för de flesta.

Ice Cream

Äta glass känns bra efter en tonsillektomi eftersom glass är mjuk och sval. För mycket glass kan dock orsaka slem produktion, som kan orsaka obehag efter en tonsillektomi. Slemmet kan bli sentimental, som kan göra att svälja svårt och kanske smärtsamt. Njut av lite glass, men begränsa ditt intag direkt efter en tonsillektomi om slem produktion blir ett problem.

Popsicles och sorbet

Popsicles och sorbet är två val av bra mat att äta efter en tonsillektomi. Banan och root beer är bra smaker. Citrus smaker kan svida, så undvik dem. Ingen av dessa behandlar kalla orsakerna slem uppbyggnaden som glass kan orsaka, så de är bra alternativ.

Andra intetsägande mjuka livsmedel

När du blir uttråkad med Popsicles och sorbet, kan du gå vidare till andra intetsägande mjuka livsmedel efter en tonsillektomi. Bra val på först innehålla Jell-O, pudding, äppelmos och soppor. Äggröra kan ge dig protein som kroppen behöver. Nästa, kan du gå vidare till väl kokta makaroner och ost, och potatismos.

Livsmedel för att undvika

Undvika livsmedel som är krispiga eller har skarpa kanter, som chips eller pizza, efter din tonsillektomi. Detta beror på att en skarp kant på ett chip eller en bit pizza kan skära halsen, orsakar blödning. Det är en bra idé att undvika popcorn också, som kärnorna kan fastna i halsen. Du bör också undvika sura eller sura livsmedel och drycker, som orange juice, saft och tomat juice, eftersom de kommer att sticka på baksidan av halsen. Håll dig borta från kryddstark mat också tills din tonsillektomi har läkt.