mynewspapers.net

Vad till anläggningen för en fjärilsträdgård

Vad till anläggningen för en fjärilsträdgård


Plantera en fjärilsträdgård lockar en mängd fjärilar. Det finns specifika växter som lockar dessa varelser. Att sätta dessa växter i din trädgård ökar dina chanser att se flera olika sorters fjärilar under hela växtsäsongen. Istället för att välja bara en mängd olika växter som tilltalar fjärilar, Välj flera olika typer av växter att hålla fjärilarna kommer tillbaka. Det finns fyra huvudsakliga färger som drar till sig fjärilar, och alla fyra bör vara representerade i en fjärilsträdgård.

Gula växter

Gula växter är den största dra för fjärilar. Färgen är lätt fläckig och många av dessa växter har nektar som är sött till en fjäril gommen. Coreopsis, Svart-Eyed Susan och goldenrod rekommenderas av University of Kentucky för att ingå i butterfly trädgårdar. Även om dessa anläggningar inte får lukta sött till oss, de locka fjärilar.

Lila växter

Lila är den andra färgen som lockar de flesta fjärilarna. Lavendel i synnerhet är ett bra val och är ofta uppskattad av husägare för sin lukt och enkel tillväxt. Andra alternativ inkluderar lila astrar, syrener, verbena och butterfly bush. Alla dessa sorter har små blommor, men massor av färg och behaglig lukt. Genom att plantera alla fem av dessa sorter, fjärilsparken Vlindertuin bara inte färg under hela våren och sommaren, men kontinuerlig växter, som alla utom verbena är perenner.

Orange växter

Orange ringblommor är ett bra val för en fjärilsträdgård. Även om deras doft stöter bort många insekter och djur, gillar fjärilar det. Andra orange blommor fjäril weed, orange dagliljor och hibiskus. Dessa växter är perenner och en plantering kommer att pågå i flera år. Med dagliljor sprids växterna, öka mängden av fjäril vänliga växter år efter år.

Vit och andra växter

Använda vita växter med färgade centra i orange eller gult i en fjärilsträdgård. Vanliga sorter är oxeye prästkragar och Shasta prästkragar. Nonflowering växter som kommer att locka fjärilar med deras doft inkluderar rosmarin och citronmeliss. Träd och buskar, som kaprifol, kan också locka fjärilar.