mynewspapers.net

Vad som väntar efter endometrieablation drift

Vad som väntar efter endometrieablation drift


En endometrieablation operation erbjuder kvinnor som upplever svåra, månatliga menstruationsblödningar ett alternativ till hysterektomi operation. Endometrieablation förfarandet skiljer sig från en hysterektomi livmodern och äggstockarna kvar, det finns en kortare återhämtningstid och det finns inga sjukhus övernattning krävs. Kvinnor som genomgått endometrieablation operation ofta Observera att deras livmoder-blödning har kraftigt minskat eller bli obefintlig efter ingreppet, men det finns ett antal kvinnor som har rapporterade komplikationer och biverkningar av operationen.

Vad är en endometrieablation?

Endometrieablation åtgärden förstör en tunn del av det yttre lagret av livmodern som kan ha en betydande inverkan på menstruation. Enligt American Society for Reproductive Medicine finns det flera sätt att utföra en endometrieablation, de vanligaste är radiofrekvent, varm vätska, mikrovågor, frysning och elektrokirurgi (rollerball). Behandlande läkare kommer att avgöra vilken metod som passar bäst för varje enskild patient och vissa förfaranden kan utföras direkt i den gynekolog office.

De första 24 timmarna

Newton-Wellesley sjukhus rapporterar att för de första 24 timmarna efter endometrieablation drift kvinnor kan känna sig lite groggy på grund av anestesin som administreras. Därför är det nödvändigt att ha en vän eller familjemedlem medlem kör dig hem från sjukhus eller kirurgi anläggningen. För de flesta kvinnor, kramp kommer att påbörjas inom de första 24 timmarna av kirurgi och fortsätta i flera dagar men ibuprofen kan användas för att döva smärtan. Blodiga ansvarsfrihet som är vattnig vanligt framlägger sig under de första 24 timmarna och varar i flera veckor.

Två till fyra veckor efter Ablation

De flesta gynekologer be sina patienter att återvända för ett uppföljande besök inom de första en till två veckor efter en endometrieablation operation. Under denna tid, Meriter hälsovård förklarar att det är normalt för kvinnor att uppleva en tyngre än normala mängden blödning som brända vävnaden i livmodern är utvisas. Det rekommenderas också att kvinnor inte föra samlag eller använda tamponger eller en douche under denna tid på grund av en ökad risk för infektion. Också, duscha rekommenderas inte förrän fyra veckor efter ablation att minska risken för infektion. Därför är bad och en blöt i badtunnan uteslutet.

Månaderna efter en endometrieablation

Under månaderna efter en endometrieablation rapporterar Boston Scientific att vissa kvinnor fortfarande kan uppleva tunga blödning cykler. Detta är dock oftast endast tillfälligt. I själva verket när läkningsprocessen är över kan perioder upphöra helt och hållet. Tyvärr för vissa kvinnor, en endometrieablation operation inte styra tunga perioder. När detta händer, diskuterar gynekologen ofta andra behandlingsalternativ som finns för att lösa problemet. Det är också viktigt att notera att det finns symtom att titta på under de månader som följer ablation kirurgi som kräver läkarhjälp. Om feber utvecklas eller om svår uppstår buksmärta eller blödningar en läkare måste varnas så snart som möjligt.

Komplikationer

MedicineNet.com förklarar att det finns vissa komplikationer i samband med endometrieablation operation som kan vara en orsak till oro för de kvinnor som drabbas. Skador på livmoderhalsen har rapporterats i vissa kvinnor samt perforering eller rivande av livmoderväggen. Vissa kvinnor har också upplevt infektion, inre blödningar och brännskador till livmodern och omgivande organ. Pulmonary ödem kan också uppstå om överflödig vätska från det ablation förfarandet kommer in i blodomloppet.