mynewspapers.net

Vad som väntar efter en operation för Plantar vårtor

Vad som väntar efter en operation för Plantar vårtor


Plantar vårtor kräver inte medicinsk behandling, men en patient kan välja för att ha dem avlägsnas kirurgiskt om vårtor är smärtsamma eller om han vill stoppa dem från att spridas. Det finns flera kirurgiska alternativ för borttagning av plantar vårtor, alla har olika postoperativa resultat.

Elektrokirurgiska

Under detta förfarande använder en läkare en elektrisk nål ta bort vårta eller vårtor. Området är anaesthetised före operationen. Efter ingreppet, kan det ärrbildning där vårtor togs bort.

Laserkirurgi

Laserkirurgi är mycket dyrt och smärtsamt. Under detta förfarande används lasrar för att klippa ut enskilda vårtor. Laserkirurgi är vanligtvis en process snarare än ett förfarande som mer än en operation kan vara nödvändigt att säkerställa att hela vårtan bort. Kvarstående smärta är inte ovanligt efter laserkirurgi, men ärrbildning är sällsynta.

Chemosurgery

Chemosurgery är ett förfarande som innebär att använda syror att ta bort vårtor. Under detta förfarande tillämpas syra till vårtan och vänster ta långsamt bort lager av vårtor. Denna behandling kan ta upp till 6 veckor och kan vara smärtsamt.

Allmänna överväganden

Alla kirurgiska ingrepp för att ta bort vårtor bär viss risk för negativa effekter. Dessa kan inkludera riskerna med smärtsamma ärrbildning eller smärtsamma förhårdnader var vårtor. Eftersom plantar Vårtor orsakas av ett virus som inte elimineras av vårta avlägsnande, riskerar återkommande för alla plantar vårta kirurgi. Din läkare kan förskriva antivirala läkemedel för att undvika återfall.

Kontraindikationer

Nedsatt immunförsvar patienter har en lägre framgång efter plantar vårta kirurgi och kan kräva omfattande behandling efter operationen. Detta skulle kunna omfatta djupare borttagning, Ärrbehandling och immunterapi att minska risken för återfall.