mynewspapers.net

Vad som utgör en hälsosam flytande kost?

Vad som utgör en hälsosam flytande kost?


Flytande kost är de där du tar i endast vätskor såsom vatten, buljong, skakningar eller juice. Det finns olika skäl du kan gå på en flytande diet. Vissa läkare förskriva dem till patienter som förbereder sig för operation eller tester som kräver tomma magar och tarmar eller till personer som har svårt att smälta fast föda. Andra människor kan använda en flytande diet gå ner i vikt. Eftersom de sannolikt kommer att vara låga i kalorier, flytande kost kan vara farligt för din hälsa, och bör göras endast under medicinsk övervakning.

Historia

"Time" magazine rapporterar att flytande kost var en populär trend på 1970-talet och blev populärt igen under 1980-talet. Många kändisar som Oprah Winfrey och före detta New Yorks borgmästare Ed Koch förlorade vikt på de. Både läkare-övervakad dieter, som Optifast och over-the-counter planer som Slimfast erbjuda patienter löftet om viktminskning medan du dricker vitaminberikad shakes. I 2000-talet koms fastor som MasterCleanse med in i allmänhetens ögon tack vare användarna som Beyonce.

Rensa flytande kost

Det finns olika typer av flytande kost. Tydlig flytande kost är vanligtvis kortsiktiga Dieter ordinerats av läkare och omfatta livsmedel som vatten, klar soda, gelatin, buljong som ädelmetaller och vanligt te eller kaffe. Kosten är avsedd att ge natrium, kalium och vätskebalans, men MayoClinic.com anteckningar är bör inte användas för mer än ett par dagar.

Medicinska flytande kost

Vanderbilt University konstaterar att majoriteten av flytande kost ordinerats av läkare består av 420 till 800 kalorier per dag från protein shakes. Dessa kost-program kan innehålla tre månader av fasta där patienten dricker bara proteinshake. Under sådana program övervakas patienter vanligtvis för hälsorisker. Dessutom, delta de brukar i träningsprogram som väl lika näringsvärde utbildning och rådgivning.

Renar

Renar som MasterCleanse, annars känd som Lemonad Diet, kan kräva dig att dricka vatten blandat med ingredienser som citronsaft, het sås och sirap. De kan vara från en till 21 dagar, och kan också rekommendera användning av laxermedel.

Överväganden

MayoClinic.com noterar att låg kalori räkna av en klar flytande kost kan göra det farligt. I en 2009 "New York Daily News" artikel om renar, gastroenterolog Dr Vincent Marrone sade att "äta en god, hälsosam kost, undvika animaliskt fett och utöva fungerar lika bra och är säkrare för dig". Även medicinskt övervakade flytande kost kan hjälpa deltagarna gå ner i vikt, utan livsstilsförändringar finns det återgår en risk för att få vikten tillbaka en gång patienten till en icke-flytande kost.