mynewspapers.net

Vad som orsakar vita fläckar på mörka kläder?

Vad som orsakar vita fläckar på mörka kläder?


Om din mörk kläder tenderar att få vita fläckar på den, kan det finnas flera orsaker. Till skillnad från ljusare färgade plagg som är mer känsliga för fläckar från uppenbara mörka syndarna som protein fläckar, är mörka kläder mycket mer sannolikt att dölja mörka fläckar men gör vita fläckar mycket tydligt. Att undvika dessa orsaker eller förbehandling fläckarna kan hålla din mörka färger ser bra sikt.

Antiperspirant

Antiperspiranter innehåller aluminiumsalter som håller dig från svettning, men tyvärr detta ämne också orsakar vita fläckar till form på mörka kläder. Salter, som aluminiumklorid, aluminium chlorohydrate eller aluminium zirkonium, kombinera med elektrolyter i svetten att bilda en gel. Denna gel täpper till porerna där svett utsöndras och stoppar svetten från att nå hudens yta under en tid. Saltet i svett och i antiperspirant kan lämna vita märken på mörka kläder där det kommer i kontakt. Oftast finns dessa fläckar under armarna på skjortor eller klänningar. Underarm fläckar kan oftast tas bort i kallt vatten eller genom att behandla fläcken med ammoniak, aspirin, bakpulver, citroner eller vinäger.

Tandkräm

Tandkräm kan lämna fläckar på kläder. Oftast är dessa typer av fläckar lätt bort med vanligt vatten efter tandkräm har torkat. Tvätta kläder som vanligt med din tvättmedel och fläcken kommer sannolikt att vara borta. Förväg blöt fläcken i vatten och gnugga den med fingrarna som en extra försiktighetsåtgärd.

Tvättmedel pulver

Pulveriserad rengöringsmedel för tvätt är tänkta att rengöra dina kläder och ta bort befintliga fläckar, men ibland detta pulver ämne faktiskt kan orsaka fläckar på mörka kläder. Detta är ett problem för människor med hårt vatten. Tvätt-och rengöringsmedel kan inte lösas upp helt i hårt vatten på grund av den höga mineralhalt i vattnet. Använd den hetaste vatten som är lämplig för materialet för att minska risken för fläckar genom att öka mängden som löser sig i tvätten. Du kan också välja att köpa en vatten-mjukgörande tillsats att hjälpa till med det tvättmedel förmåga att lösa upp grundligt.

Svett

Svett innehåller en hög koncentration av salt. Precis som saltet från antiperspiranter kan fläcken mörka kläder, kan överdriven svettning lämna en ring av vita saltet på mörka kläder. Ofta märker du mörka färgade skjortor med vita ringar runt kragen efter kraftig svettning. Brukar detta salt kommer att tvätta ut under en normal tvätt cykel, men du kanske vill njuta av materialet är kallt vatten att lösa upp saltet om fläckar är svåra att ta bort.