mynewspapers.net

Vad som är tillåtet när fastan innan blodprov?

Vad som är tillåtet när fastan innan blodprov?


Det finns många olika typer av blodprover, och vissa av dem kräver att du gå utan att äta eller dricka, som kallas fasta blodprover.

Vad är ett blodprov?

Ett blodprov är ett förfarande där en tunn nål sätts, oftast på insidan av armen, och blod "dras" genom nålen i en spruta. Det är en rutin sätt din läkare kan avgöra vad som kan vara fel med dig, eller se till att din kropp fungerar som den ska.

Varför en fasta blod testa?

Vissa blodprover blir inte korrekt om du äter eller dricker före provet.

Vilka typer av blodprover kräver fasta?

Några av de tester som kan kräva fasta finns tester för kolesterol, glukos och järn i blodet. Tester för HIV, hepatit A eller B och cancer kan också kräva att du till snabbt innan blod dras.

Dricka och äta innan ditt blodprov

Du ombeds inte har något genom munnen någonstans från 8 till 12 timmar innan ditt test. Vissa laboratorier kan i detta fall vatten, men aldrig mat, kaffe, te, alkohol eller fruktjuice.

Riskerna med blodprover

Det finns inte mycket risk inblandad i att ha ett blodprov, men blåmärken kan förekomma. Om detta händer, se till att du använder bestämt tryck till platsen för ett par minuter. Den andra risken är kan det finnas vissa obehag på den plats där ditt blod har utnyttjats. Detta är både tillfälliga förhållanden som snart kommer att försvinna.