mynewspapers.net

Vad som är fusk i ett förhållande?

Vad som är fusk i ett förhållande?


Termen "fusk" kan hänvisa till någon aktivitet som skapar en "orättvis fördel" typiskt för att ytterligare ett eget intresse och i hög grad på bekostnad av andra. Fusk kan innebära brott mot moraliska och etiska koder av beteende och ofta gäller relationer när en eller båda medlemmar korsa gränserna för ett exklusivt förhållande. Par skall klart definiera gränserna för deras relation så att de vet när otrohet har inträffat.

Förhållandet gränser

Två personer i en relation måste ha ett uttryckligt ömsesidigt avtal på plats för att förstå och definiera vad som är fusk enligt deras särskilda avtal. I ett exklusivt förhållande vari ett par har gjort en muntlig överenskommelse att varken partner kommer datum en annan person, till exempel är en partner som är en annan person fusk, eftersom lagen bryter mot villkoren i sina särskilda avtal. Om en relation har outtalad förväntningar på plats är inte alltid klart.

Otrohet vs. äktenskapsbrott

Definitionen av otrohet kan variera med kulturella övertygelser; men brukar otrohet varje överträdelse av en ömsesidig överenskommelse om gränserna mellan en personlig relation. Äktenskapsbrott, å andra sidan, är en juridisk term som särskilt tar sexuell otrohet. Otrohet kan eller kan inte omfatta sexuella relationer. Pornografi användningen har blivit mer och mer uppenbart som en faktor vid skilsmässor och trasiga relationer. Det är inte så långsökt att anse porr användning som en handling av otrohet när du överväga att en partner kan att en annan person i hans relation om personligen eller på en TV eller datorskärm. Igen, om du och din partner har beslutat att inte engagera sig känslomässigt eller sexuellt/fysiskt med någon annan person, göra så skulle utgöra fusk utifrån ditt förhållande avtal.

Internet otrohet

Internet otrohet har faktiskt tjänat som grund för skilsmässa under de senaste åren. Partners kan utveckla en känslomässigt intim relation online med en person de aldrig träffa personligen och behålla en känslomässig affär utanför deras förhållande. Dessutom kan en partner möta någon online och sedan börja se honom i person bakom hennes partners rygg, som kan eller inte kan medföra sexuell intimitet. Partner är inblandade med människor utanför deras förhållande med textning eller "sexting"-meddelanden på mobiltelefoner.

Känslomässiga frågor

När en partner ser ut till en annan person utanför hans relation till sin känslomässiga behov, kan han finna sig i en känslomässig affär. I grund och botten är han att känslomässigt intim med någon annan än sin partner. Om du och din partner har tydligt beslutat att inte känslomässigt intima relationer med andra människor, kan en partner som blir känslomässigt involverad med en annan person vara skyldig till fusk genom emotional otrohet.