mynewspapers.net

Vad som anses vara Semi formella slitage?Semi formella slitage är en ganska vag term för att beskriva garderob etikett som ligger någonstans mellan formellt och cocktail klänning. Semi formella slitage bör dressier och, i många fall är mer konservativ än cocktail klädsel, som tenderar att antyda nighttime slitage med några sex appeal. Semi formella slitage är lämplig för en mängd olika evenemang och variationer beror på säsongen, tid på dagen och typ av tillfälle.

Semi formella tillfällen

En mängd olika tillfällen kommer att begära att du deltar i semi högtidsdräkt. Dessa kan vara mer allvarliga, konservativa tillfällen som en begravning eller memorial, en bar mitzvah eller annan religiös ritual, graderingar eller en middag för att hedra en hyllad person, med antingen personligen eller professionellt. Andra semi formella tillfällen inkluderar skolan danser på gymnasiet eller eftergymnasial skola, bröllop, tjusiga middagar eller gå på teatern eller balett. Dessa händelser tenderar att ta plats på natten och fokusera mer på att ha roligt. Som sådan, kan din semi formella slitage vara mindre blygsam.

Semi högtidskläder för kvinnor

För en dagtid semi formella under våren eller sommaren, kan en kvinna bära en söt sommarklänning, tillverkad i ett tyg som siden, chiffong eller organza. Välj ljusa eller Pastell färger, eller möjligen ett blommönster att fira säsongen. En dagtid semi formell klädsel bör omger knäet eller utöka till ankeln. Strapless är acceptabelt, men ta med en kofta eller sjal om evenemanget äger rum i ett religiöst centrum. För en vinter dagtid händelse eller en begravning, välja mörkare, rikare färger och mer blygsam tyger som ull eller jersey. Nylonstrumpor rekommenderas för valfri längd klänning. Separerar kan också bäras men var försiktig, eftersom det är svårt att göra en kostym ser formella nog på en kvinna. Du vill aldrig se ut som du bara kan gå in i arbetet i din semi högtidsdräkt. För en natt under alla årstider, kan du välja en kortare klänning med mer utsmyckning, som beading eller paljetter. Längre aftonklänningar är också lämpliga, men hålla dem glatt som stora balklänningar ser sin plats.

Semi formella tillbehör för kvinnor

Vid semi formella sammanhang, bör kvinnor alltid bära klackar, eller åtminstone en dressy sandal. Klackar bör variera någonstans från två till fem inches. Ta en kväll väska eller koppling till händelsen. Hattar är lämpliga för dagtid tillfällen, särskilt de som äger rum i ett religiöst centrum. Du kan välja att bära en corsage på axeln eller handled. Smycken ska bäras smakfullt och detta är det dags att ta fram din bästa. Kvällen handskar är i allmänhet alltför formell men kan bäras för vissa händelser, som en semi-formell skola dans.

Semi högtidskläder för män

För en dagtid, bör män bär klänning byxor och en collared skjorta med finskor som Oxford eller loafers. De kan dock välja att inte bära kavaj eller slips, eller välja en sport pälsen istället. Dagtid semi formella kostymer kan också bäras i ljusare färger som beige. Linne kostymer är alltför casual för semi formella tillfällen. För natt, män bör bära kavaj och slips, men för tillfällen som dansar eller bröllop, det är acceptabelt att ta bort dessa objekt som evenemanget fortskrider. Män kan också välja att bära en boutonnière, särskilt om tillfället är en dans.

Vad man inte ska bära

Det finns vissa bestämda mode "inte bör göra" för semi formella tillfällen. Aldrig bära shorts, pedal pushers, mini-kjolar, flip flops, vinter eller regn stövlar, sneakers, jeans, sportkläder, kepsar eller andra poster som är associerade med fritidskläder. Om du har någonsin tvivel att din outfit är alltför casual, är det förmodligen. Det är alltid bättre att overdress för en semi formella tillfällen än att underklänning. Om du inte kan avgöra vad som ska bära, kvinnor kan inte gå fel med en liten svart klänning och män kan alltid gå för en enkel svart kostym.