mynewspapers.net

Vad smaker går bra med färsk skinka?

Vad smaker går bra med färsk skinka?


Skinka är ett snitt av fläsk från en galt övre bakre benet. En färsk skinka är inte botas, saltade eller lufttorkas. Inte heller är det pressade eller formade som en konserverad skinka eller rökt som en skinka från landet. Staden skinka som är indränkt i en saltlake och sedan rökt eller kokt är den vanligaste typen av skinka. Färsk skinka måste vara genomkokt och smaksatt.

Matlagning en färsk skinka

När matlagning en färsk skinka, måste smak läggas till eftersom det inte är botade. Skinkan kan blötläggas i en salt saltlake smaksatt med farinsocker, vitlök, pepparkorn och lagerblad. Detta kommer att ingjuta skinka med smak. Om skinkan är kokt på en hög värme, då färdiga på låg värme, måste en krispigt skal och smakrika kött. Typiska glasyren för en skinka är gjord av brunt socker, senap och melass, och sedan toppad med skivad ananas.

Glasyrer för färsk skinka

Smaken från skinkan kommer från olika glasyrer och kryddor som läggs ovanpå skinkan. En apple-lönn skinka glasyr kan göras från äppelmos, äpple smör, russin eller korinter, lönnsirap och ingefära. Prova en asiatisk inspirerad glasyr av plommon sylt, hoisin och soja, ris vinäger av vin, sesamolja, krossad röd paprika och riven ingefära. Många olika smaker kan användas för att skapa en unik glasyr för skinka. Glasyrer tillämpas normalt i den sista timmen av matlagning så att de inte kommer att bränna, men ändå tillräckligt kommer smaka skinkan.

Skinka med salvia och vitlök

För en färsk skinka som på den söta sidan, kokas inte med salvia och vitlök kommer att ingjuta en hel del smak. Några vitlöksklyftor och några salvia satt på toppen av en skåra skinka ska skapa en välsmakande skinka. Färsk skinka kan tillagas i ugn vid 232 grader ReK en och en halv till två timmar tills genomkokta. Det är viktigt att koka griskött grundligt innan du äter. Skinkan bör sluta knaprig och brun med mört och saftiga kött.

Färsk skinka

En färsk skinka innehåller inte konserveringsmedel eller konstgjorda anstrykningar. Smak av skinkan beror på hur den är kokt eller glaserade. Eftersom skinka fläsk, fungerar många smaker som är kompatibla med fläsk stekar som äpplen också bra med en färsk skinka. Det finns asiatiska och thailändska kryddor som också smak skinka, som fem spice pulver, kanel och anis. Skinkan kan vara kokt för att ingjuta dessa smaker snarare än rostad.