mynewspapers.net

Vad slags verktyg behövs för att göra Topiary?

Vad slags verktyg behövs för att göra Topiary?


En topiary är en formad buske eller träd. Formklippta stilar kan vara liten och enkel, eller stora och komplicerade. Traditionella topiaries består av buxbom, idegran, hortensia, fleece vinstockar och cypress, men du kan göra mindre topiaries med örter som rosmarin. Beroende på formen och storleken på din topiary, behöver du olika verktyg för att säkerställa korrekt forma, men alla ska känna sig bekväma att arbeta med för långa perioder.

Formklippta saxen

Formklippta saxen är några av de vanligaste verktygen formklippta formningen. De består av två scissor-liknande blad, varje fäste på den yttre kanten till ett separat handtag. Dessa två handtag delta i botten med en bit hjärtformade metall som gör att bladen att komma samman när du trycker på handtag together.ne en annan. Enligt trädgård återförsäljare Aston-Simms togs formklippta skjuvning design från fåren sax, vilken tillåta förbrukaren till klipp stora, plana ytor enkelt. Formklippta sax finns i olika storlekar och är effektiva för stora och små topiaries.

Metallstomme

Traditionella topiaries är ofta formad som höga koner, men om du vill vara kreativ, köpa en metallram i din önskad form. Metallramen fungerar som ett skelett för din anläggning, som kommer att växa upp ramen till metallen tills det helt kuvert ramen och det är osynliga för blotta ögat. Ramen fungerar sedan som en guide för när du trimma anläggningen och bibehålla sin form. Metall ramar kommer i olika former, inklusive djur, fisk, spiraler, alfabetet bokstäver och människor.

Sekatörer

Exakt-manuella verktyg som sekatörer, fungerar bra för små projekt och ger dig mer kontroll över komplexa och intrikata mönster. Sekatörer, även känd som sekatörer, består av två kort men tjock blad som är fjäderbelastad där de möter två enskilda metallhandtag. Dessa handtag är oftast täckt med gummi, som tillåter användaren att greppa dem under längre tid medan exakt, exakt nedskärningar.

Mekaniska gradsaxar

För mycket stora topiaries fungerar mekaniska saxen bra för trimning. Dessa saxar kan komma i gas - eller eldrivna form, och brukar bestå av ett handtag som rymmer en liten motor, som snabbt framdriver en lång metallstav i korta rörelser från sida till sida. Denna metall stav har blad svetsade runt sin utsatta omkrets. Beroende på hur hög din topiary är, kan du behöva göra en del arbete med din mekaniska saxen från en stege. Var försiktig när du arbetar med tung, vassa maskiner från en höjd.