mynewspapers.net

Vad skall man ha att dansa Samba

Vad skall man ha att dansa Samba


Samba inspirerar några av de mest avancerade kostymerna. När tränar samba, bära dansskor och kläder som är bekväma. Kostymer är lite mer komplicerat. Det finns två olika typer av populära sambas, brasilianska och samba som är en av de fem latinamerikanska ballroom danserna. Danserna varierar betydligt. Brasiliansk samba dansas vanligtvis solo, medan ballroom samba är alltid dansas i par. Costuming är liknande, med brasiliansk samba kraftigt påverka den övergripande utseendet på ballroom samba.

Brazillian Samba

Vad skall man ha att dansa Samba


Brasiliansk samba är iögonfallande, festlig och sexig. Samba kostymer utsätta ben, torsos, axlar och armar. Stil med kostym varierar, men mest utmärkande samba kostym är bikini-stil med en stor, utarbeta huvud. Andra stilar har bikini och lång samba kjol med en BH topp, samba byxor och wrap-slips toppar. Vanliga tillbehör är fjäder överstycken, handskar, arm beläggningar, ben eller lägre kalv smycken, nacke bitar och boas. Skor kan vara högklackade sandaler eller stövlar. Parader, såsom karnevalen, är kostymer ofta avancerade och hög kvalitet. Detaljer kan vara komplexa och kan omfatta strass, pärlor, paljetter, Frans, skimmer och fjädrar.

Latinamerikanska Ballroom Samba

Vad skall man ha att dansa Samba


Latinamerikanska ballroom samba härstammar från brasiliansk samba och carnival. Danserna skiljer sig markant. Eftersom alla fem latinamerikanska danser dansas efter varandra, är samma kostym sliten för hela tävlingen. Under enda Visa rutiner, särskilt visar där dansarna har tid att ändra, föredrar dock många kvinnliga dansare att bära kostymer som har karaktären av varje dans. Män bär vanligtvis vad de skulle för konkurrens, en topp och dance byxor. För både konkurrenskraftig och Visa rutiner, Latin ballroom performance skor behövs. Några kvinnliga ballroom dansare har slitna repliker av den brasilianska bikinin och fjäder pannsmycke, andra är inspirerade av flouncy skiktad kjolar och hårband som påminner om brasiliansk samba sångerska och dansare Carmen Miranda. Ballroom kostymer har dans i korthet att ansluta eller baseras på en trikåer gjorda av lycra material för att visa upp dynamics, till exempel rörelse, snurrar och vänder. Ljusa färger, Frans, fjädrar, pärlor och strass är alla populära accenter och utsmyckningar för en samba kostym.