mynewspapers.net

Vad ska titta efter när man köper Jade smyckenJade har fascinerat människor i över 7 000 år. En symbol för lycka i Asien, jade har en djup lyster och den kungliga pärla av de kinesiska kejsarna. Warriors uppskattad det för dess styrka och lämplighet för vapen, men idag jade är med i vackra smycken.

Kinesiska vs. Burma jade

Traditionella kinesiska jade är också känd som nefrit jade. Den har består av kalcium och magnesium, och känd för sin genomskinlighet, seghet och slät yta. Det varierar i färg från vitt till grönt till nästan svart. Jadeit jade, även känd som Burma jade, görs av natrium, aluminium. Den först kom till Kina från Burma 1784. Jadeit är svårare än nefrit jade, och den kommer i fler färger. Jadeit kan vara vit, grön, svart eller lavendel. På grund av dess högre genomskinlighet och större variation av färger är jadeit generellt dyrare än nefrit.

Ta reda på kvaliteten

Jade klassificeras som typ A, B eller C. typ A produceras naturligt jade, de mest sällsynta och dyraste typ. Typ B är jade som har blekt med kemikalier och injiceras med polymerer för att eliminera eller fyll i brister. Över tiden, kan polymerer i denna jade bryta ner eller missfärgar. Typ C har blekt och sedan färgade. Färgen kan blekna eller förvandlas en annan nyans över tiden. Någon av dessa tre typer kan märkas 100 procent äkta jade. Vara säker på att du får typ A jade, be om ett äkthetsintyg. Du kan inte säga typ A från typ B med blotta ögat--det enda sättet att vara helt säker på är att ha Jaden testade vid en gemological institute. Även om de flesta människor tror att Jade som att vara grön, kan det komma i man färger. Imperial jade är en intensiv grön, mycket även i färg och halvgenomskinlig. Apple-green är mindre intensiv. Mossa i snö hänvisar till en grön och vit jade. Lavendel jadeit är den ovanligaste färgen och den dyraste. Lammkött fett är termen för en krämig vit nefrit jade. Nefrit kommer också i en djup, spenat grönt. Jade säljs vid lappa i stället för av karaten som andra pärlor. Värdet av jade är baserad på dess färg, djup färg och dess genomskinlighet. Mest sällsynta färgerna, de mest intensiva färgerna och de mest genomskinlig kommandot de högsta priserna.