mynewspapers.net

Vad ska titta efter när du köper en platt TV

Vad ska titta efter när du köper en platt TV


Platta TV-apparater är bara om den enda typ av TV ute om du vill köpa en ny uppsättning. Priserna på platt-TV har sjunkit precipitously. Tyvärr, shopping för en platt-TV är mycket mer komplicerad än shopping för en gammaldags TV-apparat. Många faktorer måste beaktas när man köper en platt-modell.

Storlek

Du kan köpa en platt-TV, från en miniatyr 5 inches ända upp till 100 tum. CNET rekommenderar minst en 40-tums platta för primära TV och minst 32 inches för ett sovrum. Överväga att avståndet där du kommer att se TV: N. Plasma TV Köpguide webbplats rekommenderar ett läsavstånd på 6 till 10 fot för 37-tums skärmar, 10 till 14 fot för 42-tums skärmar, 12 till 16 fot för 50-tums modeller och minst 15 fot för en 60-tum eller större skärm. Din budget kan också hjälpa diktera skärmens storlek--den större skärmen, den dyrare TV: N.

Plasma vs LCD

Om du köpa en plasma eller LCD-TV beror delvis på vilken storlek TV vill du. För TV mindre än 42 tum är LCD det bästa valet. För TV 42 tum och större, kan du välja mellan plasma och LCD. LCD-TV använder mindre ström än plasma och fungerar bra i starkt upplyst rum; men de är inte bra för mörka rum och de är svårt att Visa från vissa vinklar. En plasma-TV är ett bättre val för ett mörkt rum och enhetlighet från alla vinklar. Den använder mer ström än en LCD, dock och glasskärm kan reflektera ljus i ett ljust rum.

Resolution

Resolutionen hänvisar till hur bilden visas på din TV. De flesta platta TV-apparater i 720p, 1080p eller 1080i-format. Skillnaden i bildkvalitet mellan TV med 720p eller 1080p är minimal om du inte har en mycket stor skärm. Om pengar är ett problem, köpa en lägre upplösning 720p eller 1080i uppsättning. Om du har råd att köpa en 1080p uppsättning, bör du göra det. Blue-ray spelare och online streaming-tjänster erbjuder 1080p, vilket kommer att se bättre på en TV-skärm med samma upplösning.

Ingångar

Överväga hur många HDMI-ingångar på TV: N har. CNET rekommenderar minst tre HDMI-portar för en primär TV. HDMI-portar används för att ansluta till din HD-kabel eller satellit box, spelkonsoler och Blue-ray eller DVD-spelare. Om du har några äldre enheter med standard gul anslutningar eller du vill ansluta en dator till en TV, se till att har TV: N de också.

Extra funktioner

En extra funktion att överväga är Internet-anslutning. Den här funktionen kan du få tillgång till video-tjänster och webbplatser för sociala nätverk. Du kommer förmodligen behöva en Ethernet-kabel eller Wi-Fi-adapter, dock. Du kanske även USB- eller kortplatser digitalkamera foton eller videoklipp eller ska spela MP3-musik. Vissa LCD-TV erbjuder backlight-teknik, men det kostar en hel del mer. Dessa TV använda något mindre ström.